Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
Papardelle jsou široké, ploché italské těstoviny, které se často podávají s bohatými omáčkami. Jsou ideální pro kombinaci s masovými, houbovými nebo rajčatovými omáčkami. Vaří se krátce a výsledek je vždy vynikající.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 937 kJ / 2 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,72 g |
Tuky | 96,94 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 406 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 294,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Dnr
Moje poznámka
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Dnr
Nejnovější recepty
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 4 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno před 23 hodinami
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno 30. 6. 2025 21:05
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 1 hodinou
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 2 hodinami
Královské žampiony
Lenka1980 před 2 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta II
Linda 989 před 3 hodinami
Hlíva se žampiony na smetaně
Lenka1980 před 3 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Sally.K51 před 3 hodinami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Kate_123 před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Kubovat@seznam.cz před 6 hodinami
Meruňkové nanuky
bronislava před 7 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny papardelle,
těsto na tagliatelle,
tagliatelle recept,
paperdelle,
angela hartnett recepty,
paperdele,
tagliatelle,
papardale,
paprdele,
paprdele,
tagliatelle těsto,
paprdelle,
italské recepty na papardelle,
papardalle,
co jsou papardelle,
výroba tagliatelle,
tagliatelle recepty,
papardelle s lososem,
strojek na nudle imperial,
tagliatelle výroba
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
olej olivový,
voda,
sůl
Komentáře (54)
Nepochybuji, že by chutnalo i podle receptu tak, jak je nyní upravený.
Prostě zkusme vyrábět vlastní těstovinky, ať již máme jakýkoli ověřený recept - a bude všem chutnat lépe, než v případě sušených kupovaných.
Teraz mám pred sebou knihu o talianskych cestovinách a tam autor udáva:na 200 g múky - 5 žĺtkov a 1 KL oleja...
tak si vyberte!
Vidím, že už jsi to opravila
Tak já teď nevím, co mám dělat...
Světlanko, trochu nevím, na co se ptáš - jako co "proč"? Asi máš na mysli, proč jsem to dělala jinak, než na tom receptu, který jsi vložila...(mimochodem díky za něj, také zkusím) Prostě jsem se rozhodla důvěřovat panu Stupkovi a zkusila to podle něj. Ale máš pravdu, i on doporučuje ještě případně trochu vody, podle potřeby. Asi jsem měla velká vejce, takže jsem ji nepotřebovala (i on píše, že voda nemusí být). Ale děkuji za upozornění, pro každý případ a úspěch ji do receptu připíšu.