Úžasná jahodová buchta
Jahodová buchta je skvělým tipem na osvěžující moučník pro horké letní dny. Tvarohovo-máslový krém, natřený na kakaovém korpusu poklademe bohatou vrstvou jahod a nastrouhaná mléčná čokoláda na povrchu posune chuť moučníku ještě blíže k dokonalosti.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 197 kJ / 6 739 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,39 g |
Tuky | 307,48 g |
Vláknina | 22,90 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 541 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 870,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na těsto vyšleháme, vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C přibližně 25 minut. Řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
Krok 2: Upečený korpus necháme vychladnout.
Krok 3: Krém: Vyšleháme máslo s cukrem, pak přidáme tvaroh.
Krok 4: Vychladlou buchtu potřeme krémem, na který hustě poklademe jahody. Na celou buchtu na jemném struhadle nastrouháme čokoládu.
Krok 5: Hotový moučník dáme pořádně vychladit do lednice (nejlépe přes noc).
Zveřejněno 19. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Úžasná jahodová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZZZJ
Moje poznámka
Úžasná jahodová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZZZJ
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Zapečené plátky patizonu
Přidáno 17. 8. 2025 15:15:19
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno 17. 8. 2025 15:06:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 4 minutami
Domácí kečup
MarketaBod před 14 minutami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 40 minutami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 2 hodinami
Jablková pomazánka
Merylas před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 2 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
veronika_straka před 2 hodinami
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková polévka II
Kajkajak před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
schierl před 2 hodinami
Tématické fráze:
jahodová buchta,
minibazar vaření a pečení,
jahodové buchty,
nejlepsi jahodova buchta,
buchta s jahody,
buchta z jahod,
buchta s jahodami,
buchta z mražených jahod,
jahodová buchta s krémem,
úžasná tvarohová buchta,
můj minibazar,
minibazar.cz recepty,
pečení z jahod,
buchty z jahod,
rychlá jahodová buchta,
jahodová buchta na plechu,
recept na jahodovou buchtu,
úžasná buchta,
jahodová tvarohová buchta,
recepty na jahodové buchty
Suroviny:
vejce,
voda,
olej,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
cukr,
kakao,
máslo,
cukr moučkový,
tvaroh ve vaničce,
čokoláda hořká,
jahody čerstvé
Komentáře (19)
ivulinka: nad bílou čokoládou jsem taky přemýšlela,ale neměla jsem ji doma a my celkově máme radši mléčné
Bibi v 15letech proč né