Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
Papardelle jsou široké, ploché italské těstoviny, které se často podávají s bohatými omáčkami. Jsou ideální pro kombinaci s masovými, houbovými nebo rajčatovými omáčkami. Vaří se krátce a výsledek je vždy vynikající.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 937 kJ / 2 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,72 g |
Tuky | 96,94 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 406 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 294,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Dnr
Moje poznámka
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Dnr
Nejnovější recepty
Kuřecí yakitori
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná kachní prsa
Přidáno před 13 hodinami
Barbecue kuře
Přidáno před 13 hodinami
Oklahoma smashburger
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špaldový koláč s pudinkem a jablky
Zabiczka před 30 minutami
Smetanová polévka s kysaným červeným zelím
MirekFM před 44 minutami
Jogurtový ovocný koláč
maminka Machulka před 45 minutami
Buchta "Orgasmus"
veronika_straka před 1 hodinou
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 5 hodinami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 5 hodinami
Hrníčková bublanina
Pechova.veronika84 před 5 hodinami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 12 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 17 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 18 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny papardelle,
těsto na tagliatelle,
tagliatelle recept,
paperdelle,
angela hartnett recepty,
paperdele,
tagliatelle,
papardale,
paprdele,
paprdele,
tagliatelle těsto,
paprdelle,
italské recepty na papardelle,
papardalle,
co jsou papardelle,
výroba tagliatelle,
tagliatelle recepty,
papardelle s lososem,
strojek na nudle imperial,
tagliatelle výroba
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
olej olivový,
voda,
sůl
Komentáře (54)
Nepochybuji, že by chutnalo i podle receptu tak, jak je nyní upravený.
Prostě zkusme vyrábět vlastní těstovinky, ať již máme jakýkoli ověřený recept - a bude všem chutnat lépe, než v případě sušených kupovaných.
Teraz mám pred sebou knihu o talianskych cestovinách a tam autor udáva:na 200 g múky - 5 žĺtkov a 1 KL oleja...
tak si vyberte!
Vidím, že už jsi to opravila
Tak já teď nevím, co mám dělat...
Světlanko, trochu nevím, na co se ptáš - jako co "proč"? Asi máš na mysli, proč jsem to dělala jinak, než na tom receptu, který jsi vložila...(mimochodem díky za něj, také zkusím) Prostě jsem se rozhodla důvěřovat panu Stupkovi a zkusila to podle něj. Ale máš pravdu, i on doporučuje ještě případně trochu vody, podle potřeby. Asi jsem měla velká vejce, takže jsem ji nepotřebovala (i on píše, že voda nemusí být). Ale děkuji za upozornění, pro každý případ a úspěch ji do receptu připíšu.