Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 034 kJ / 8 613 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,61 g |
Tuky | 380,12 g |
Vláknina | 60,00 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 1 123,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka z celého máku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QpY
Moje poznámka
Bábovka z celého máku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QpY
Nejnovější recepty
Cuketový perník
Přidáno před 15 minutami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 12 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 13 hodinami
Tartaletky ve tvaru čtverce s krémem a ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 8 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 11 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 11 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 12 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 13 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 15 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 15 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 17 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 18 hodinami
Tématické fráze:
maková bábovka z celého máku,
recepty z maku,
mák recepty,
bábovka s mákem,
jak uvarit mak,
maková buchta z celého máku,
moucniky z maku,
jak se vaří mák,
vaření máku,
bábovka z máku,
pečeme s mákem,
bábovka s celým mákem,
připrava máku,
kolac z celeho maku,
bábovka z nemletého máku,
buchta s celým mákem,
pečeme z máku,
recepty mák,
moučníky s mákem,
peceni s makem
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mák,
olej,
mléko,
vejce,
prášek do pečiva,
tuk hera,
mouka polohrubá
Komentáře (25)
doda to tomu malinky "kick" kedze ten kolac je sladky krasne sa ukaze kysly lekvar vrelo odporucam ;)
Ale k receptíku, je naprosto úúžasný, vyšlehala jsem na nejvyšší otáčky, těsto se krásně nadýchalo a zvolila jsem nakonec plech, pro bábovku mi to přišlo škoda, budu určitě opakovat, u dětí sklidila úspěch. Posílám bodík a poděkování za fantastický recept.
A co se týče silikonových forem, nejde o nic nebezpečného, prostě další polymer na bázi křemíku. Jestli je na něm něco nevhodného, jsou to barviva a rozpouštědla, nicméně to se týká starých forem taky, nemluvě o železných, jestli ještě existujou, nebo hliníkových, které jsou stále oblíbené.
Dále i v době teflonu a silikonu se používají staré železné, smaltované, keramické, skleněné a jiné materiály na formy, které se vymazat musí
Hlasuji pro věčné odstranění věcí na vysypání formy ze seznamu surovin. Ve starých kuchařkách to nikdo nepovažoval za nutné explicitně vysvětlovat, zatímco v době teflonu a silikonu k tomu přikládáte i návod.
Děkuju převelice za recept, naprosto mi vyhovuje jednoduchost a rychlost
Zatím nevím jak chutná ještě se peče.