Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná vejce se žampiony

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marysia

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 208 kJ /
528 kcal
Bílkoviny43,40 g
Tuky37,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 497 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy3,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo, počkáme až vystydnou a oloupeme. Rozkrojíme na polovičky a vydloubneme žloutky. Žloutky dáme do misky a vidličkou rozdrobíme ( mohou zůstat menší hrudky ). Žampiony oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, podusíme, osolíme, opepříme. Dusíme do měkka tak 10 minut. Žampiony necháme vystydnout a následně smícháme se žloutky, přidáme majonézu, podle potřeby osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželovou nať, ale necháme si trošku na ozdobu. Směsí plníme bílky. Plněná vejce ozdobíme majonézou a posypeme natí.

Zveřejněno 13. 7. 2011

Poznámka autorky Marysia

To je typický předkrm, který nemůže chybět na každé větší události na polském stole. Velikonoce, křtiny, ale klidně i na posezení s přáteli. Je to rychlé, levné a syté. Vejce můžete ozdobit i koprem nebo mletou sladkou paprikou

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná vejce se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KAkl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná vejce se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KAkl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

eva hubova: :yes::yes:

eva hubova: skvělé fotky, Evi. Přesně jak to má být ;-)

:-p:-pfoto a:yes:+4

Ahoj: no, bezva a proč takhle? Zajímavé, hodně podobné s tímto receptem a bylo by fajn, kdybys zrealizoval(la) a vložil(a) fajn recept, jako registrovaný(á). Takhle to zapadne;-)

10 vařených vajec, 300 g žampionů, pažitka, petrželová nať, sůl, pepř, majonéza, máslo na podušení žampionů.
Postup

Pokrájené žampiony podusíme na másle do změknutí. Do vychladlé hmoty přidáme pažitku, sůl, pepř, majonézu a nakrouhané žloutky. Promícháme a vkládáme lžičkou do důlků plošně překrojených vajec. Zdobíme slabými proužky červené papriky, petrželové natě, kdo má rád, může si přidat hrubě pokrájený tvrdý sýr.

Podáváme na listech salátu.

Skvělý recept:yes:

Jana Remkova: Ahoj :) tak to jsem rada. bohuzel jsem nikdy nestihla udelat zadnou fotku :( snad priste :-)

Marysia vítej u nás na Topreceptech!!:-K:-K:-K Tvůj recept se mi moc líbí, určitě by se dal dobře využít na nějaké pohoštění:yes:

Tématické fráze:
plněná vejce, vejce s žampiony, plněné vejce, plněná vejce jako předkrm, vejce žampiony, top plněná vejce, plněná vejce recept, žampiony a vejce, plněné žampiony, pomázanka z vajec a žampionů, bílkové vejce se slaninou, žampiony plněné tuňákem, žampiony vejce recept, vejce +žampiony, recept vajicko žampiony, vejce plněná žloutkem, žampiony vejce, co uvarit na krtiny, recepty z vajec, vejce plněné

Suroviny:
vejce, žampióny, majonéza, sůl, pepř, olej, nať petrželová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu