Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 485 kJ / 2 506 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 1,00 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 606,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Meruňky vypeckujeme. Tři čtvrtiny jich nameleme a zbylou čtvrtinu pokrájíme na kousky o velikosti zhruba 1cm. Smícháme dohromady ve velkém hrnci a dáme vařit.
Krok 2: Sáček Gelfixu smícháme s dvěma lžícemi cukru a přimícháme do meruněk. Dvě až tři minuty povaříme a pak přidáme zbylý cukr, citronovou šťávu a hrst čerstvých malin. Mícháme a vaříme dalších 15 minut.
Krok 3: Do každé skleničky dáme 3 lístky máty a přelijeme marmeládou. Pevně zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Takto necháme v klidu alespoň 5 minut. Já nechávám i déle.
Krok 4: Tip: Pokud chceme před plněním do sklenic vyzkoušet želírovací schopnost marmelády, tak si jí kápneme trochu na studený talířek. Pokud je marmeláda málo tuhá, přidáme další citronovou šťávu.
Zveřejněno 24. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vyletněná meruňková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5A4A
Moje poznámka
Vyletněná meruňková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5A4A
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 2 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 2 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 2 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 2 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 3 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 4 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 4 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 4 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 5 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 5 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 5 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 6 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 6 hodinami
Tématické fráze:
meruňková marmeláda bez gelfixu,
merunkova marmelada s matou,
merunková marmeláda,
meruňková marmeláda pečená,
meruňková povidla,
meruňková povidla recept,
výborná merunková marmeláda,
broskvová marmeláda s mátou,
meruňková povidla pečená v troubě,
meruňková marmeláda recept,
meruňkový džem s mátou,
čím nahradit kyselinu citronovou,
netradiční meruňková marmeláda,
zdravá merunkova marmelada,
broskvová marmeláda s jablky,
merunková marmeláda s kyselinou citronovou,
rychlá meruňková marmeláda,
recept meruňková marmeláda s mátou,
čím nahradit gelfix,
merunková marmeláda výborná
Suroviny:
meruňky,
gelfix 2:1,
cukr krystal,
šťáva citronová,
maliny,
máta čerstvá
Komentáře (10)
Za pěknou marmeládku ti dávám 3.bod
Mám ráda jídlo ne příliš sladké, takže jsem možná měla ubrat trochu cukru, ale spíš to bude tím, že meruňkdy, které jsem použila, byly zralejší než zralé
S tou kyselinou citronovou to jde taky, to je pravda..ale já pořád nějak nemůžu přijít na chuť "chemikáliím" a tak se snažím do všeho dát co nejmíň věcí v prášku a co nejvíc přírodních čerstvých ingrediencí, když je mám po ruce. Bohužel jsem ještě nepřišla na to, jak nahradit Gelfix...máte pro mě nějaký tip?:)