Suroviny
Porce: neurčito
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 662 kJ / 1 831 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,65 g |
Tuky | 10,21 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 365,84 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dalamánky z tvrdého chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7W3
Moje poznámka
Dalamánky z tvrdého chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7W3
Nejnovější recepty
Nejlepší povidla
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský salát s rýžovými nudlemi
TondaJ před 8 minutami
Zdravé banánové palačinky ze dvou ingrediencí
Miloslavasejkorova před 12 minutami
Chutné vafle
olivkao2015 před 46 minutami
Masové koule na žampionech
Ellinnka1 před 50 minutami
Salát Coleslaw
Hypnos před 2 hodinami
Kuřecí prsa v jogurtovo - česnekovém těstíčku
Ivana64 před 3 hodinami
Buchta z cukety
Martina101 před 4 hodinami
Vepřové na houbách
radbastim před 4 hodinami
Pražský koláč podle ČSN
pavlina.simr před 4 hodinami
Těstovinový salát
Elen0766 před 4 hodinami
Tématické fráze:
recepty z tvrdého chleba,
chlebové dalamánky,
chlebové dalamánky z tvrdého chleba,
jak zpracovat starý chleba,
tvrdé pečivo,
tvrdý chleba,
dalamánek z tvrdého chleba,
tvrdý chléb,
co z tvrdého chleba,
tvrdý chléb recepty,
tvrdý chléb recept,
dalamánek z chleba,
recepty z tvrdého pečiva,
pecivo z tvrdeho chleba,
tvrdý chleba recepty,
zpracování tvrdého chleba,
dalamánky recept,
jak zpracovat starý chléb,
zpracovani stareho chleba,
pečivo ze starého chleba
Suroviny:
chléb,
voda,
droždí,
mouka hladká,
sůl hrubá,
kmín celý
Komentáře (35)
Už to tu bylo řečeno, že je recept starý, každý ho má z jiného zdroje a Yveta vysvětlila, jak se k ní dostal.
Těch řečí okolo původu těchto dalamánků bylo, myslím, ažaž. Už to stačí.
Yvajs mě je 15let a ten recept sem zvladnul udelat i já jen přidavej super recepty dál
Takže recept z Labužníka určitě původní není, ale pokud jsi ho, Yveto, odtamtud opsala (a doslovně, jak je vidět - gramáž jsi uvedla později, pokud si pamatuji dobře), měla bys v Poznámce uvést zdroj. Pak už ti nikdo nemůže říct nic.
Je to výborný recept na zpracování starého chleba a dalamánky jsou mňamózní
a ten třetí byl podle rodinky nej do těsta jsem dala cibulku a česnek a navrch kousek syra a bylo to super
každá kuchařinka si receptík přizpusobí
Yvetka má dobrej recept a dekuji že mi ho poslala