Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 910 kJ / 696 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,24 g |
Tuky | 44,55 g |
Vláknina | 16,69 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 886 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 55,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odblaněného a naporcovaného králíka osolíme, dáme na pekáč.
Krok 2: Na kousky nakrájíme shora uvedenou zeleninu, špekáčky, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Prosypeme kořením a podlijeme vodou.
Krok 3: V trobě vyhřáté na 200°C dusíme pod pokličkou cca 1 hodinu.
Krok 4: Po odklopení můžeme opět trochu podlít (podle uvážení, kolik kdo chce šťávy) a bez pokrytí dopečeme do zlatova. Jakmile je maso upečené, vyjmeme ho a v trošce vody rozmícháme trochu hladké mouky.
Krok 5: Přilejeme do šťávy a ještě chvíli v troubě povaříme. Vynikající. Přílohy: bramborový knedlík, houskový knedlík, brambory, tmavé pečivo.
Zveřejněno 20. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po hájecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwE3
Moje poznámka
Králík po hájecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwE3
Nejnovější recepty
Cuketová bábovka
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Přidáno před 9 hodinami
Šlehačková ovocná bublanina
Přidáno před 9 hodinami
Dortík s pudinkovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové placky s koprovým dipem
Přidáno 25. 6. 2025 18:04
Cuketové muffiny s citronem
Přidáno 25. 6. 2025 14:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchý chléb pro začátečníky (tmavý)
JARDAPA před 1 hodinou
Dršťková polévka I
Darwin před 2 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
ancciexo před 2 hodinami
Fofr bublanina
Barbora0431 před 3 hodinami
Ruské vejce
Ivyjg před 4 hodinami
Kolínkoto
Krenaroman před 4 hodinami
Škvarkové pagáčky
kubicova.maja před 4 hodinami
Sněhový rybízový koláč
ProchazkovaAndela před 5 hodinami
Hermelínový salát (nejen) s jahodami
Dasaja před 5 hodinami
Tématické fráze:
králík recepty,
na kolik stupnu se pece kralik,
recepty z králika,
teskorecepty.cz,
na kolik se peče králík,
králík recept,
recept na kralíka,
recept králik,
recepty na králíka,
www teskorecepty cz,
na kolik stupnu pect kralika,
recept na celého králíka,
teskorecepty cz,
recept z kralika,
top recepty králík,
top recepty z králíka,
recepty králík,
recepty.kralika,
na kolik pect kralika,
na kolik stupňů se peče králík?
Suroviny:
králík,
koření grilovací,
mrkev,
paprika čerstvá červená,
rajče,
cibule,
špekáček,
slanina anglická,
koření nové koření,
pepř,
sůl,
voda
Komentáře (46)