Suroviny
Porce: 52 kúskov
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 43 808 kJ / 10 471 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 203,33 g |
Tuky | 625,40 g |
Vláknina | 38,50 g |
Cholesterol | 4,85 g |
Sodík | 1,71 g |
Sůl | 4,31 g |
Sacharidy | 987,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bledé cesto si pripravíme tak, že vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky, bielky vyšľaháme s 12 pl práškového cukru do peny a pomaly po jednom zašľahávame žĺtky.
Krok 2: Potom dáme 2 pl vody, do múky zamiešame prášok do pečiva a zamiešame do hmoty.
Krok 3: Rozdelíme na dva plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme do zlata pri teplote 180-200 st.
Krok 4: Tmavé cesto urobíme tak isto rozdelením vajíčok, bielky vyšľaháme s cukrom a pomaly zašľaháme žĺtky, vodu a do múky zamiešame kakao a prášok do pečiva.
Krok 5: Upečieme pri teplote 200 st.
Krok 6: Náplň : mlieko prevaríme a ešte horúcim zaparíme orechy, dáme do nich aj cukor.
Krok 7: Maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom a keď orechy vychladnú, zošľaháme ich spolu s maslom a môžeme plniť pláty.
Krok 8: Na spodok dáme bledý plát a natrieme ho polovicou ríbezľového lekváru, potom dáme náplň a tmavý plát. Naň dáme náplň a prikryjeme bledým plátom natreným lekvárom smerom na plnku a dobre pritlačíme dlaňami.
Krok 9: Vrch potrieme tiež plnkou a posypeme pomletými orechami, čo sme si nechali a popíšeme troškou polevy.
Zveřejněno 12. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žiarske řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YQV
Moje poznámka
Žiarske řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YQV
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 7 minutami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 58 minutami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 4 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 5 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 42 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 52 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 1 hodinou
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 2 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 2 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 2 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 4 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 4 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší řezy,
top recepty rezy,
ziarsky moucnik,
recepty na řezy,
jecny rez,
zakusky ziarsky rez,
ječné řezy,
recepty dobrú chuť,
jednoduché a dobré řezy
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
voda,
mouka hrubá,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
voda,
mouka hrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
mléko,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
ořechy vlašské,
máslo,
povidla rybízová,
poleva čokoládová
Komentáře (14)