Suroviny
Porce: 52 kúskov
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 43 808 kJ / 10 471 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 203,33 g |
Tuky | 625,40 g |
Vláknina | 38,50 g |
Cholesterol | 4,85 g |
Sodík | 1,71 g |
Sůl | 4,31 g |
Sacharidy | 987,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bledé cesto si pripravíme tak, že vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky, bielky vyšľaháme s 12 pl práškového cukru do peny a pomaly po jednom zašľahávame žĺtky.
Krok 2: Potom dáme 2 pl vody, do múky zamiešame prášok do pečiva a zamiešame do hmoty.
Krok 3: Rozdelíme na dva plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme do zlata pri teplote 180-200 st.
Krok 4: Tmavé cesto urobíme tak isto rozdelením vajíčok, bielky vyšľaháme s cukrom a pomaly zašľaháme žĺtky, vodu a do múky zamiešame kakao a prášok do pečiva.
Krok 5: Upečieme pri teplote 200 st.
Krok 6: Náplň : mlieko prevaríme a ešte horúcim zaparíme orechy, dáme do nich aj cukor.
Krok 7: Maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom a keď orechy vychladnú, zošľaháme ich spolu s maslom a môžeme plniť pláty.
Krok 8: Na spodok dáme bledý plát a natrieme ho polovicou ríbezľového lekváru, potom dáme náplň a tmavý plát. Naň dáme náplň a prikryjeme bledým plátom natreným lekvárom smerom na plnku a dobre pritlačíme dlaňami.
Krok 9: Vrch potrieme tiež plnkou a posypeme pomletými orechami, čo sme si nechali a popíšeme troškou polevy.
Zveřejněno 12. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žiarske řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YQV
Moje poznámka
Žiarske řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YQV
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 23 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 23 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 23 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno 17. 10. 2025 17:30:31
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno 17. 10. 2025 17:28:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Budapešťská pomazánka
Tonja před 5 minutami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 11 minutami
Zelný salát s fenyklem
Tonja před 29 minutami
Hovězí guláš
dejvi01 před 32 minutami
Salát z hlívy ústřičné
Tonja před 41 minutami
Čokoládová bábovka
ulrivhv před 56 minutami
Pórková polévka s bramborem a kroupami
poirotka před 1 hodinou
Chicken Vindaloo
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 2 hodinami
Kysané zelí do sklenic
kacaba10 před 3 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší řezy,
top recepty rezy,
ziarsky moucnik,
recepty na řezy,
jecny rez,
zakusky ziarsky rez,
ječné řezy,
recepty dobrú chuť,
jednoduché a dobré řezy
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
voda,
mouka hrubá,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
voda,
mouka hrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
mléko,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
ořechy vlašské,
máslo,
povidla rybízová,
poleva čokoládová
Komentáře (14)