Suroviny
Porce: 52 kúskov
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 43 808 kJ / 10 471 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 203,33 g |
Tuky | 625,40 g |
Vláknina | 38,50 g |
Cholesterol | 4,85 g |
Sodík | 1,71 g |
Sůl | 4,31 g |
Sacharidy | 987,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bledé cesto si pripravíme tak, že vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky, bielky vyšľaháme s 12 pl práškového cukru do peny a pomaly po jednom zašľahávame žĺtky.
Krok 2: Potom dáme 2 pl vody, do múky zamiešame prášok do pečiva a zamiešame do hmoty.
Krok 3: Rozdelíme na dva plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme do zlata pri teplote 180-200 st.
Krok 4: Tmavé cesto urobíme tak isto rozdelením vajíčok, bielky vyšľaháme s cukrom a pomaly zašľaháme žĺtky, vodu a do múky zamiešame kakao a prášok do pečiva.
Krok 5: Upečieme pri teplote 200 st.
Krok 6: Náplň : mlieko prevaríme a ešte horúcim zaparíme orechy, dáme do nich aj cukor.
Krok 7: Maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom a keď orechy vychladnú, zošľaháme ich spolu s maslom a môžeme plniť pláty.
Krok 8: Na spodok dáme bledý plát a natrieme ho polovicou ríbezľového lekváru, potom dáme náplň a tmavý plát. Naň dáme náplň a prikryjeme bledým plátom natreným lekvárom smerom na plnku a dobre pritlačíme dlaňami.
Krok 9: Vrch potrieme tiež plnkou a posypeme pomletými orechami, čo sme si nechali a popíšeme troškou polevy.
Zveřejněno 12. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žiarske řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YQV
Moje poznámka
Žiarske řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YQV
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 1 hodinou
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 7 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 8 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 11 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 12 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Hanka7horky před 12 minutami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 15 minutami
Nejlepší litý perník
Noumik před 31 minutami
Bezlepkové máslové sušenky
kostatko_1 před 48 minutami
Čínská cuketa
Ajkad před 51 minutami
Domácí kečup
Jarin57 před 2 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jarda1972 před 2 hodinami
Kuřecí stehna - jedna báseň
Skogfiolens před 3 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 5 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší řezy,
top recepty rezy,
ziarsky moucnik,
recepty na řezy,
jecny rez,
zakusky ziarsky rez,
ječné řezy,
recepty dobrú chuť,
jednoduché a dobré řezy
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
voda,
mouka hrubá,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
voda,
mouka hrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
mléko,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
ořechy vlašské,
máslo,
povidla rybízová,
poleva čokoládová
Komentáře (14)