Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barevný rajčatový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoK9
Moje poznámka
Barevný rajčatový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoK9
Nejnovější recepty
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 1 hodinou
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 23 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Tvarohová bábovka se sušeným ovocem
Přidáno 21. 10. 2025 15:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podzimní krémová polévka s opečenou slaninou a kapustičkami
tsmolova před 32 minutami
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 57 minutami
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 7 hodinami
Jablečná polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 12 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 12 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 13 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 13 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 14 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 14 hodinami
Tématické fráze:
rajčatový salát,
co udělat z rajčat,
rajčatový dresing,
kvašená rajčata,
rajčatový salát recept,
rajčatová čalamada,
paštikové koření vitana,
rajčatový salát s olivovým olejem,
recept rajčatový salát,
rajčatový salát s dresinkem,
salát ze zelených rajčat,
zelená rajčata kvašená,
rajčatový salát s olejem,
co udelat ze zelenych rajcat,
recepty rajcatovy salat,
kvasene zelene rajcata,
rajčatové odrúdy,
dresink na rajčatový salát,
dresing ze zelených rajčat,
dresing na rajčatový salát
Suroviny:
rajče,
cibule,
koření salátové,
olej olivový
Komentáře (9)
Testy prováděné v Německu ukázaly, že zelených rajčat není potřeba se obávat. Zelené skvrny na rajčatech ale i na bramborách ukazují na přítomnost toxické, termostabilní látky solaninu. To však není důvod k obavám, protože množství solaninu je ve slabě zelených rajčatech velmi malé.
Ani protlaky nebo další výrobky ze zcela zelených rajčat nejsou nebezpečné, pokud se jich nezkonzumuje příliš velké množství. Bylo zjištěno, že ve 100 g napůl dozrálých oranžovočervených plodů jsou nanejvýš 2 mg solaninu. Toxické množství je však 25 mg, 400 mg může být smrtelné. Ve zcela zelených rajčatech se obsah solaninu pohybuje mezi 9 a 32 mg na 100 g. Zpracováním riziko klesá. Při mléčném kvašení se snižuje obsah solaninu o 35 %. Zdroj: www.agronavigator.cz