Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Barevný rajčatový salát

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

23. 8. 2011 16:01

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie143 kJ / 34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pavlinka88

25. 8. 2011 16:35

Zelená rajčata nejsou nedozrálá,ale je to odrůda rajčat AUNT RYBYS GERMAN GREEN,koukněte na GOOGLE.COM

Simona Skolakova Simona Skolakova

24. 8. 2011 08:00

spagetka:já vím,že nejsou smrtelně jedovatá,ale může se někomu udělat špatně;-)Dávali jsme je do čalamád ,ale to se zavařovalo a ještě se pro jistotu nechávalo dost dlouho uležet;-)

spagetka spagetka

24. 8. 2011 07:55

Simona Kucerova:Simi, trošku tě poopravím - Zelená rajčata sice obsahují toxickou látku solanin, ale pokud se jich nezkonzumuje větší množství, nehrozí žádné nebezpečí.
Testy prováděné v Německu ukázaly, že zelených rajčat není potřeba se obávat. Zelené skvrny na rajčatech ale i na bramborách ukazují na přítomnost toxické, termostabilní látky solaninu. To však není důvod k obavám, protože množství solaninu je ve slabě zelených rajčatech velmi malé.
Ani protlaky nebo další výrobky ze zcela zelených rajčat nejsou nebezpečné, pokud se jich nezkonzumuje příliš velké množství. Bylo zjištěno, že ve 100 g napůl dozrálých oranžovočervených plodů jsou nanejvýš 2 mg solaninu. Toxické množství je však 25 mg, 400 mg může být smrtelné. Ve zcela zelených rajčatech se obsah solaninu pohybuje mezi 9 a 32 mg na 100 g. Zpracováním riziko klesá. Při mléčném kvašení se snižuje obsah solaninu o 35 %. Zdroj: www.agronavigator.cz

Simona Skolakova Simona Skolakova

24. 8. 2011 07:29

salát je hezky barevný,ale zelený rajčata bych nejedla jsou vlastně jedovatá:-(

Svetlana Svetlana

24. 8. 2011 07:06

Věrko, jestli ti to pomůže, podívej se sem http://www.vitana.cz/produkty/koreni/koreni-vitana...;-)

Věrka.

23. 8. 2011 18:22

Mám saláty moc ráda a po tom koření se určitě podívám. Nemůžeš napsat co všechno je v koření? prosím

pavlinka88

23. 8. 2011 17:18

Je to sypké koření.Jmenuje se to Salátové koření a je od VITANY

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 8. 2011 16:18

salátovým kořením je myšlen nějaký dresing?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rajčatový salát co udělat z rajčat rajčatový dresing kvašená rajčata rajčatový salát recept rajčatová čalamada paštikové koření vitana rajčatový salát s olivovým olejem recept rajčatový salát rajčatový salát s dresinkem salát ze zelených rajčat zelená rajčata kvašená rajčatový salát s olejem co udelat ze zelenych rajcat recepty rajcatovy salat kvasene zelene rajcata rajčatové odrúdy dresink na rajčatový salát dresing ze zelených rajčat dresing na rajčatový salát

Suroviny: rajče, cibule, koření salátové, olej olivový

TopRecepty.cz

Barevný rajčatový salát

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoK9