Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová polévka z dýně

Dýňová polévka je podzimní stálice. Její sytě oranžová barva spolu s plnou chutí vás dokonale zahřejí v sychravých dnech. Tato verze je bez smetany, zahuštěná pouze rozmixovanou dýní. Polévka vás zasytí a dodá spoustu výživných látek.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 654 kJ /
873 kcal
Bílkoviny17,90 g
Tuky34,86 g
Vláknina43,61 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 378 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy103,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni očistíme, rozčtvrtíme a vydlabeme. Pokud máme dýni hokaido, nemusíme ji loupat, jinak dýni oloupeme. Krok 2: Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme najemno. Dýni pokrájíme na menší kousky. Krok 3: V hrnci rozehřejeme olej, přidáme máslo a necháme zesklovatět cibuli. Přisypeme brambory a dýni. Krok 4: Zarestujeme, až začne zelenina měknout. Krok 5: Osolíme, opepříme, přidáme tymián a rozdrobíme bujon. Zalijeme vývarem nebo vodou tak, aby byla tekutina asi 1 cm nad obsahem hrnce. Krok 6: Vaříme doměkka asi 15 minut. Krok 7: Rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a můžeme servírovat.

TIP: Příprava dýňového džusu

Zveřejněno 22. 8. 2011

Poznámka autorky srettka

Byl to první pokus téhle polévky. Projela jsem internet a z několika receptů si udělala svůj, k obrazu svému;-) a musím říct, že mi fakt moc chutnalo. Báječná, rychlá a sytá polévka zajímavé chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová polévka z dýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/934Z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová polévka z dýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/934Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vařila jsem prvně v životě. Měla jsem zkusit dříve, ne až v 70 letech. Ale vyzkouším s pravnoučaty příště. Mě moc chutnala. Jsem holka šikovná .

Marketa75: tak to mě těší:-K

Výborná ,rychlá a snadná polévka. Druhý den jsem pouze zředila.

Výborná přidala jsem kari a smetanu a ji i dcerka 10.let :-K

Děkuji za inspiraci. Pokud vynecháte tuk, je polévka naprosto dietní. Hodí se zařadit do jídelníčku na hubnutí. To bez tuku vymyslel manžel. Podle knihy dr. Fuhrmanna se tuk lidem s cukrovkou nemá dávat. Ten nejlepší je v ořechách. Stačí to. Dávám 5 bodů.:-)

Je výborná,jen jsem přidala trochu kari a zalila smetanou.Delala jsem poprvé a je výborná

marepavla: potěšení na mé straně:-)

Tak jsem dnes hledala recept na polévku a tato vyhrála:yes:Vkládám i foto

savlinka: super, vypadá senza a doufám, že i chutnalo:-K

Recept je bezpochyby dobry, rekl bych velmi dobry !! Ale i tak jsem ho jeste vylepsil!! Nevyhazuji tzv. vnitrnosti. Uvarim je zvlast v jinem hrnci i s jadry stejnym zpusobem s korenim. Po uvareni dukladne rozmixuji a pridam do zakladni polevky. O zdravi prospesnych jadrech se nemusim rozepisovat, to zna kazdy. Vysledek je presvedcujici! Doporucuji !!
S varenim mam zkusenosti, jsem doma pod pantoflem a mam na starosti kuchynku......!?:-p

veverkag:poteseni na me strane:-8 taky uz na me z okna juka dynecka:-p bude polivecka i dynove brambory:-p

Zajímavá polévka, velmi rychlý recept. Jako nadstandard jsem udělala ještě krutony. Dítěti velmi chutnalo. Proběhl i přídavek :-)

Simona Kucerova:faakt? Tak to mam radost kucirecku, ze jsi to prubla a jeste vetsi, ze ti chutnalo;-) me jedou hrozne i jen ty brambory poduseny s dyni, jen tak a bez niceho:-p
p.s. Dekuji za fotecku:-K

Srettinko,tak dnes jsem dělala dýňovou polévku podle tebe,je skvělá:-p:-p a tak dávám fotečku neb jsem bodík už dala;-):yes:

:yes: výborná, ještě teď se dcera oblizuje:)

Corall+Emmy 30.9.2006:tak to me mooc tesi,ze muj prvorecept dynovy takhle vysel i v jine kuchynce a pokud detem chutna,je to pro me velka poklona:-8

Ahoj Srettko, zvysila sis kredit u moji dcery a i u me. Nikdy v zivote jsem nevarila z dyne ale tva polevka vypadala tak krasne a chutne ze jsem vcera koupila dyni a dneska uvarila polevku.

Emmy snedla 2 talire, ja 1 a Danecek- 10.mesicni miminko plnou misku a oblizovali jsme se vsichni az za usima.

Tahle polevka je u nas zarazena na seznamu a dekuju ti. Posilam bodika:-K

spagetka:ze jo:-8 sirotci-to je moje:-*
koriandru jsem mela loni plny truhlik,ale zapomeli mi to pres dovolenou zalevat,tak ponekud vypustil svou zelenou dusi:-S ale verim,ze by to bylo jeste vice mnam:-p:yes:

Sretti, je od tebe hezké, že si všímáš opuštěných dýní :-D:-D:-D, zkus i malinko koriandru, pokud ho můžete ;-):-p:yes:

Bibinka:my na ní narazili v kauflandu, si tam tak seděla, sirota nebohá,opuštěná,samotná, tak jsem po ní hrábla a změnila jí image:-p

srettka:Srettí, bezva polévečka, ale je v tom jeden problém-nemám dýni abych jí mohla vyzkoušet i když věřím, že je dobrá. Máš 5.bod:yes:

Určitě lahodná mňamka:-p+4:yes:

Já ji nikdy nejedla, všechnu zavaříme, protože celá rodina na ní ujíždí:-D. Každopádně, milá strettko, vypadá k sežrání!:-p:yes:

Sretti;-):yes:jedla jsem jednou dýňovou polévku a byla výborná;-)+1

:-8 první pokus názvu PLÉVKA:-D nevyšel na výbornou,už jsem opravla a na doplnění po opravě vlevo musím počkat:-))

Tématické fráze:
polévka z dýně, dýnova polévka recept, krémová polévka z dýně hokaido, recepty polévka z dýně, dýnova polévka, krémová polévka z dýně, dýně recepty, recepty z dýně, dýně polévka, polévka z dýně recept, polévky z dýně, hokaidová polévka, dýnova polevka kremová, recepty z dýně polévka, krémová dýňová polévka, polévka s dýně, recept na polevku z dýně, polévka dýně, dýně na polévku, polévka z dyní

Suroviny:
dýně žlutomasá, brambory, cibule, olej, máslo, bujón slepičí, tymián sušený, vývar zeleninový, pepř, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu