

Dýňovo-bramborová polévka
Suroviny 4 porce
- 300 g oranžové dyně
- 300 g brambor
- 1/2 l vývaru
- bílý pepř
- kysaná smetana
Postup přípravy receptu
Očistenú dyňu a zemiaky narežeme na kocky, osolíme a zalejeme vodou. Varíme 10 minút, potom rozmixujeme.
Na potrebnú hustotu zriedime vývarom (je to krémová polievka, má byť hustejšia). Necháme prejsť varom, dochutíme korením a podľa potreby dosolíme. Podávame s lyžicou kyslej smotany, ozdobíme lístkom zelerovej alebo petržlenovej vňate.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dýňovo-bramborová polévka
-
přidala jsem ještě mrkev, moc dobrá
-
IvanaLK: Ďakujem za radu, čerstvý zázvor používam, takže mám odhad koľko asi na aké množstvo jedla dám. No a na tú mrkvu...snáď skúsim, pri tom zázvore by ji nemalo byť cítiť.
-
Zázvor jsem dala čerstvý
Na dvě porce jsem dala asi tak centimetr, ale raději zkuste po kousíčcích, každý máme jiné chutě...
A mrkev není tolik cítit, převažuje jemná dýně s pikantním zázvorem.. Třeba zkuste jen jednu přidat, je to dobré
-
Ďakujem za bodíky
, ten nápad so zázvorom je dobrý, bol čerstvý alebo mletý?
Danca: koreňovú zeleninu nemôžem pridať, nejedla by som to, ale paradajky by mi tam ladili -
-
Přidávám ještě trochu kořenové zeleniny a rajčata, můj pětiletý vnouček ji miluje
-
-
Určitě je výborná, nedávno jsem dělala dýňovo-mrkvový krém se zázvorem a bylo to vynikající