Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulovo-česneková polévka zahuštěná kuskusem

Polévky všeho druhu se řadí mezi výživná a rychle připravená jídla. Takovou je i tato zeleninová, kde prim hraje česnek, cibule a barvu jí dodává mrkev. O zahuštění se tentokrát postarají drobné kuličky kuskusu.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 383 kJ /
570 kcal
Bílkoviny8,44 g
Tuky37,30 g
Vláknina24,78 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 415 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy44,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Lahůdkovou cibulku nakrájíme na kolečka a očištěnou mrkev nastrouháme. Krok 2: V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibuli do světle hněda. Po chvilce přidáme česnek a nastrouhanou mrkev. Zalijeme vývarem nebo vodou s bujónem a vaříme. Krok 3: Do polévky následně vsypeme majoránku, přidáme kuskus, lahůdkovou cibulku, dosolíme, dáme sušený česnek, ještě polévkové koření a chvilku, tak 5-10 minut, povaříme. Krok 4: Můžeme ozdobit petrželkou kudrnkou, nebo pažitkou.

TIP: Polévka je grunt - poklady z kuchyně našich babiček

Zveřejněno 31. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P6On

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P6On

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Už jsem vařila poněkolikáté a vždy to je pochoutka. Jednoduchá a rychlá mňamina. S rohlíkem jako fajn obídek. ☺️

Jana: Jani, určitě by to bylo možný, to klidně vyzkoušej-nic tím nezkazíš a polévka bude sytější a hustější;-)

Výborný recept! Neměla jsem lahůdkovou cibuli a sušený česnek tak jsem to udělala bez nich a i tak to bylo výborné! Navrch dala opečený chléb a polévka už není! :-p
Chtěla jsem se zeptat, zda by do toho šlo přidat vejce?

christy: Christi, to nic, to se může stát a já aspoň vím, že vám chutnalo a dokonce 5x:-!:-D a to jsem ráda;-) My máme polévky moc rádi a vařím je ob den, mám tu hodně receptů na polévky, tak máš z čeho vybírat, třeba budou taky chutnat

christy: tisklas moc dlouho ODESLAT ;-);-)

Nevím co mi to blbne,že se to poslalo tolikrát:-O

Bibinka:měla jsi pravdu ta polévka je opravdu výborná,mlaskali jsme všichni:-D:yes:
Já vím,že tříletá může všechno jen je to moje první tak to asi moc řeším,ale už povoluju:-8 a Vařím teda s věcma bez glutamátů to je fakt to si jako jediný hlídám:-K

Bibinka:měla jsi pravdu ta polévka je opravdu výborná,mlaskali jsme všichni:-D:yes:
Já vím,že tříletá může všechno jen je to moje první tak to asi moc řeším,ale už povoluju:-8 a Vařím teda s věcma bez glutamátů to je fakt to si jako jediný hlídám:-K

christy: Christy, 3 letá holčička by jí mohla a dokonce ten kuskus je dóst zdravý. Jen bych pro ní ubrala 1 cibuli(nadýmá) a méně česneku(nemuselo by jí to tolik česnekové chutnat)a polévkové koření bych dala kostku zeleninového vývaru bez glutamátů. Nakonec bych si myslela, že 3 leté děcko už může všechno, tak ať chutná a pak písni;-):yes:
Jo Christi, tady si všichni tykáme:-D

Ještě mě napadlo,myslíte,že je to vhodné aj pro skoro tříleťačku:-?

Bibinka:děkuju,v sobotu tu mňamku hned vyzkouším. A udělám to z toho kuskusu jednou se začít musí:-D
Málem bych zapomněla přidávám bodíka;-):yes:

christy:Christy, dala jsem na to množství polévky 2 hrsti, někdo má rád hustější, někdo naopak, tak to přizpůsobit. Pokud ho nemáš doma, dej rýži, nebo krupičku;-)

Vypadá to výborně:yes::-p
Ale kuskus jsem ještě nedělala:-8kolik ho je teda do té polévky potřeba??:-K

Tématické fráze:
zahuštěné polévky, česneková polévka, polevka s kuskusem, česneková polévka recept, zahuštěná polévka, zahuštěné polévky recepty, polevky zahustene, polevka s kuskusem, recept na česnekovou polévku, zahuštěná uzená polévka, zahuštěná uzená polévka, polévka z kuskusu, cibolovo česneková polévka, zahuštění polévky, zahustena cesnecka, nadýmá kuskus, polévka z kuskusem, polévka zahuštěná, polévka kuskus, dobra česneková polévka

Suroviny:
cibule, cibulka lahůdková, česnek, česnek sušený, mrkev, kuskus, majoránka, vývar masový, olej, koření polévkové, sůl, petrželka

Přidat fotografie receptu