Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová krupička

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cvingerka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie442 kJ /
106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do 1 litru mléka dej ždibec soli a nasyp 100 gramů krupičky, rozmíchej metličkou. Nechej asi 1 hodinu nabobtnat. Krok 2: Sušené houby namoč, po 30 minutách dej vařit na mírný "plamen" a přidej trošku kmínu. Krok 3: Uvařené houby dej do mléka s krupičkou, osol a uvař kaši, nakonec rozšlehej do kaše vejce. Kaši můžeme polít máslem a dochutit maggi.

Zveřejněno 20. 9. 2011

Poznámka autorky cvingerka

Tuto kaši mi dělávala babička k večeři, zbožňovala jsem ji :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová krupička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3KR4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová krupička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3KR4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pro nás trochu neobvyklá kombinace, ale dobré to bylo:no::-p+

S pohankou dělávám:-pale s krupičkou to může být také mňamka:-p+4:yes:

Jsem se sekla, dávala jsem 1.bod-malý omyl:-)

Tuhle kaši znám z dětství a naposledy jsem ji dělala před několika lety, nedochucuju maggi, ale posypu smaženou cibulkou.
Krupičku dávám nabobtnat zároveň s houbami(sušené jsou lepší než čerstvé):-p:yes:,2. bodík - Bibi, zapomnělas ;-):-D;-)

Cvingerko, to mi připomíná, že tohle menu by mohlo být i z Kuskusu, zrovna tak, jako s krupičkou;-) Jó, naše babičky uměly v kuchyni pěkně a dobře čarovat:yes: Dávám ti 2.bod:yes:

Tématické fráze:
krupička recept, krupička recepty, houby a krupicka, houby s krupici, krupicka, krupicová buchta s houbami, houbová kaše recept z krupice, krupicová houbová smaženice, recept houby na krupici, jak se dělá krupička, krupicka jak varit, houbova kase s krupičkou, krupička na houby, top recepty krupička, recept krupicka, recept na krupičku

Suroviny:
voda, mléko, sůl, krupička, vejce, kmín mletý, maggi

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu