

Základní cheesecake
Suroviny 8-10 porcí
- 500 g Ricotty
- 525 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.)
- 260 g krupicového cukru
- 4 vejce
- 1,5 lžíce jemně strouhané citronové kůry (bio)
- 1,5 lžičky vanilkového extraktu
- Můžeme přidat:
- maliny
- ostružiny
- nasekanou bílou čokoládu
- Na korpus:
- 200 g máslových sušenek
- 50 g másla rozpuštěného
- trocha másla na vymazání formy
Postup přípravy receptu
Troubu předehřej na 140 °C/horkovzdušnou - 160°C/elektrickou.
Připrav korpus:
sušenky vlož do robotu a rozsekej je na drobečky(pokud není robot, vlož do silnějšího igelitového sáčku a za použití válečku či paličky rozdrť.
Přidej máslo a zpracuj, aby se vše spojilo.
Vymaž dortovou formu (nejlépe o průměru 20-23 cm) a dno vylož pečicím papírem.
Do formy natlač stejnoměrně silnou vrstvu sušenkové směsi a dej chladit.V míse či robotu dohladka zpracuj ricottu a smetanový sýr.
Přidej cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt.
Prošlehej(popř. přidej maliny a bílou čokoládu, apod. a lehounce promíchej), směs nanes na připravený korpus.Peč 70-80min tak, aby byla náplň po okrajích zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla.
Cheesecake nech vychladnout, nejdřív ve formě, pak v lednici.
Poznámka od kuchařky
Recept mám z apetitu - tuším z roku 2008, upravila jsem si ho podle svého..
Kdo ochutná, zamiluje si ho :-)