Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 668 kJ / 1 594 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,93 g |
| Tuky | 35,36 g |
| Vláknina | 5,20 g |
| Cholesterol | 336 mg |
| Sodík | 113 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 293,34 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Elfský Lembas (podle Pána Prstenů)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMxV
Moje poznámka
Elfský Lembas (podle Pána Prstenů)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMxV
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 2 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 2 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 3 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 3 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky
horakova654 před 10 minutami
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 29 minutami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 47 minutami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 1 hodinou
Vařená majonéza
SenBri před 1 hodinou
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 1 hodinou
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 1 hodinou
Vánoční linecká kolečka
PrinceznaXena před 1 hodinou
Snadné rumové kuličky
PrinceznaXena před 1 hodinou
Tématické fráze:
dort pán prstenů,
elfský chléb,
pán prstenů dort,
lembas chleba,
elfský chléb recept,
pemikan,
elfský chleba,
dorty pán prstenů,
pán prstenů recepty,
jak upect lembas,
lembas chléb,
pan prstenu dorty,
recept na chleba lembas,
dort ve tvaru prstenu,
chléb lembas,
jídlo pán prstenů,
elfí chléb,
dort pan pr,
jmeno chleba z pán prstenů,
recept na elfský chléb
Suroviny:
mouka,
cukr,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
skořice,
káva
Komentáře (22)
1 várka je přibližně na 9 lembasů, ale záleží na tom, jak velké je děláte
Suroviny: hladká mouka (16 polévkových lžic), cukr moučka (12 pol. lžic), máslo (rozehřáté - 6 lžic), vejce (2 žloutky, 1 bílek), skořice (2 malé lžičky), vanilkový cukr (2x)
Postup: Všechno smíchejte; pokud vám těsto nejde dohromady, přidejte ještě trošku másla, udělejte placky (je na vás, jaký tvar a velikost zvolíte), potřete bílkem, posypte navrch skořicí a dejte do trouby.
Trouba by měla být předehřátá, když tam dáte plech s lembasy, pečte přibližně na 170°
A jak dlouho? Čas nemám přesně změřený, zkrátka to musíte kontrolovat, povrch musí být křupavý a dozlatova upečený.