Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 791 kJ / 428 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,07 g |
Tuky | 5,45 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 36,23 g |
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 160°C, do třetiny výšky masa podlijeme vývarem a trochou vína, pekáček přikryjeme alobalem a pečeme hodinu. Krok 2: Potom odkryjeme a další hodinu dopékáme dozlatova. Ke konci výrazně zvýšíme teplotu. Zbytek vývaru zahřejeme. Krok 3: Upečené maso uchováváme teplé a výpek zprudka vysmahneme na tuk. Krok 4: Zaprášíme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme horkým zbytkem vývaru a vínem. Na mírné teplotě vaříme asi dvacet minut a doladíme pepřem, solí a případně špetkou cukru.
Zveřejněno 1. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové ocásky na česneku a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v9lM
Moje poznámka
Vepřové ocásky na česneku a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v9lM
Nejnovější recepty
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 47 minutami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 13 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 13 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 13 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 13 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Medvidek před 43 minutami
Italská rajčatová polévka
Bohunka37 před 57 minutami
Babiččina rychlá kulajda
olivka před 3 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 14 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 14 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 16 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 16 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 16 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 16 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 16 hodinami
Tématické fráze:
prasečí ocásky recept,
vepřové ocásky recept,
prasečí ocásky,
vepřové ocásky,
recepty veprove ocasky,
dračí ocásky,
veprove maso na vine,
vepřové na česneku,
dračí ocásky recept,
veprovy ocasek na cesneku,
maso na bílém víně,
vepřové na víně,
uzeny vepřovy ocasek recepty,
těstoviny s dračími ocásky,
vepřový ocásek,
vepřový ocásek recepty,
recept vepřové ocásky,
vepřový ocásek recept,
uzené ocásky recept,
vepřový uzený ocásek
Suroviny:
ocas vepřový,
česnek,
víno bílé,
vývar,
rozmarýn čerstvý,
mouka hladká,
pepř,
sůl
Komentáře (12)
Pokud se týče toho "podobného receptu", co sem někdo aktivně dodal... Ty recepty mají společné snad jen použité maso a víno k vytvoření omáčky - ovšem totálně rozdílného druhu, a to i barevně. I kdybychom se pohybovali pouze v kategoriích červené - bílé, tak to nesedí. Protože jednou je to červené, podruhé zas bílé. Pečení masa nasladko v coca-cole a ovocné zavařenině nemá nic společného s pečením za použití bílého vína, česneku a rozmarýnu...to si myslím já.
Moc děkuju za zájem o recept a bodíky
tyhle vypadají taky skvěle