

Vepřové ocásky na celeru s pečeným česnekem
Suroviny
- 2 masité vepřové ocásky
- 1/2 celeru
- 1 celá palice většího česneku
- 1 velká cibule
- pár snítek čerstvého rozmarýnu
- 300 ml černého piva
- drcený kmín
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Troubu předehřejeme na 180C a celý česnek zabalíme do alobalu. Maso osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Celer nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme na kostičky a vše i s masem vložíme do pekáče. Přidáme snítky rozmarýnu, podlijeme trochu vodou a strčíme přiklopené do trouby. Dáme péci i česnek v alobalu.
Je dobré upéct česneku rovnou větší množství a pečený jej uchovat v mrazáku pro další použítí, případně s ním ochutit bramborovou kaši nebo šťouchané brambory.
Asi po půl hodině přilijeme k masu pivo a opět přiklopíme. Pokud je česnek již měkký, vyjmeme jej z trouby.
Maso pečeme ještě hodinu, poté odkryjeme a dopečeme dohněda.
Do výpeku přidáme vymačkaný pečený česnek, kdo chce může vše rozmixovat nebo nechat výpek nezahuštěný, jak kdo rád.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové ocásky na celeru s pečeným česnekem
-
varilamyskakasicku: Ivčo, díky, ale je to jak koukám úplně jiný recept, tak bys ho mohla dát spíš do podobných. Takhle to vypadá, žes vařila můj recept s úplně jinými surovinami. Díky
-
Jsou moc dobré, dělala jsem je na pivu, česneku také nedávno. Masíčko bylo mňamka. Přidávám fotečku
-
Děkuji všem za milé komentáře
-
Vepřové ocásky mám v mrazáku už vím jak je připravím
vypadá to moc pěkně
-
Musí to být velmi chutné
, je to podle mého gusta včetně pečeného česneku
-
hanka:Určitě to půjde a ta chuť bude ještě lepší
-
Prosím, šlo by to i z uzených ocásků,
ty mám v lednici.
-
No, vepřové ocásky teď měli tady u nás v masně, než jsem se ale vzpamatovala, byly pryč
. Paráda, Andreo, to bude skvělé maso. Příště nezaváhám
-
Anna Kocikova:Aničko, klidně zkus bůček, taky si pochutnáš
-
Moc pěkné, já bych vynechala pivo, ale to je můj problém
-
Až ty chvostíky seženu,budu větět,co s nima
Nádherná bašta
-
Ocásky jsou dobré masenko a v podání tvém je to dílo
, jen vždy zapomenu na ten česnek, už si to raději píšu na cedulku na linku v kuchyni
-
Lahůdka už od pohledu
-
Skvelé suroviny, skvelé jedlo, krásne foto...
-
No ocásky jsou z vepřového podle mého nejlepší maso - z těch tvých by šlo ještě i pár řízků
. Česnek si taky připravuju podle tebe. Moc hezký recept, jako obvykle krásná fotka