Vepřové ocásky na celeru s pečeným česnekem

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Vepřové maso 15 názorů

Suroviny

2 masité vepřové ocásky
1/2 celeru
1 celá palice většího česneku
1 velká cibule
pár snítek čerstvého rozmarýnu
300 ml černého piva
drcený kmín
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180C a celý česnek zabalíme do alobalu. Maso osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Celer nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme na kostičky a vše i s masem vložíme do pekáče. Přidáme snítky rozmarýnu, podlijeme trochu vodou a strčíme přiklopené do trouby. Dáme péci i česnek v alobalu.

  2. Je dobré upéct česneku rovnou větší množství a pečený jej uchovat v mrazáku pro další použítí, případně s ním ochutit bramborovou kaši nebo šťouchané brambory.

  3. Asi po půl hodině přilijeme k masu pivo a opět přiklopíme. Pokud je česnek již měkký, vyjmeme jej z trouby.

  4. Maso pečeme ještě hodinu, poté odkryjeme a dopečeme dohněda.

  5. Do výpeku přidáme vymačkaný pečený česnek, kdo chce může vše rozmixovat nebo nechat výpek nezahuštěný, jak kdo rád.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 204 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové ocásky na celeru s pečeným česnekem

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    varilamyskakasicku: Ivčo, díky, ale je to jak koukám úplně jiný recept, tak bys ho mohla dát spíš do podobných. Takhle to vypadá, žes vařila můj recept s úplně jinými surovinami. Díky;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Jsou moc dobré, dělala jsem je na pivu, česneku také nedávno. Masíčko bylo mňamka. Přidávám fotečku;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Děkuji všem za milé komentáře;-):-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Vepřové ocásky mám v mrazáku už vím jak je připravím:-Kvypadá to moc pěkně:yes::yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Musí to být velmi chutné:-p, je to podle mého gusta včetně pečeného česneku:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    hanka:Určitě to půjde a ta chuť bude ještě lepší;-)

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    Prosím, šlo by to i z uzených ocásků, :-?ty mám v lednici.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, vepřové ocásky teď měli tady u nás v masně, než jsem se ale vzpamatovala, byly pryč:-S. Paráda, Andreo, to bude skvělé maso. Příště nezaváhám;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Anna Kocikova:Aničko, klidně zkus bůček, taky si pochutnáš;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Moc pěkné, já bych vynechala pivo, ale to je můj problém;-):-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Až ty chvostíky seženu,budu větět,co s nima;-)Nádherná bašta:-p:-K

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Ocásky jsou dobré masenko a v podání tvém je to dílo:-p:yes:, jen vždy zapomenu na ten česnek, už si to raději píšu na cedulku na linku v kuchyni:-!;-)

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Lahůdka už od pohledu:yes::-p:-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Skvelé suroviny, skvelé jedlo, krásne foto...:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    No ocásky jsou z vepřového podle mého nejlepší maso - z těch tvých by šlo ještě i pár řízků:-)). Česnek si taky připravuju podle tebe. Moc hezký recept, jako obvykle krásná fotka:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové ocásky vepřové ocásky recept vepřové masité ocásky recepty vepřový ocásek recept vepřové maso s pečeným česnekem recepty maso ocásek co uvařit z vepřového ocásku vepřové ocásky v pomalém hrnci recepty veprove ocasky vepřový ocásek recepty veprove na celeru řízky z ocásků jak uvařit špis celer, jak ho uchovat řízek z vepřových ocásků recept na vepřový chvostik vepřový ocásek-foto vepřové ocásky na česneku tecept na veprove ocasky řízky z vepřových ocásků