Vepřové ocásky na česneku a bílém víně

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

4 vepřové ocásky
1 palička česneku
300 ml bílého vína
700 ml silného vývaru
čerstvý rozmarýn nebo naložený rozmarýn
hladká mouka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, poklademe větvičkami rozmarýnu a necháme den odležet.
    Troubu rozehřejeme na 160°C, do třetiny výšky masa podlijeme vývarem a trochou vína, pekáček přikryjeme alobalem a pečeme hodinu.

  2. Potom odkryjeme a další hodinu dopékáme dozlatova. Ke konci výrazně zvýšíme teplotu. Zbytek vývaru zahřejeme.

  3. Upečené maso uchováváme teplé a výpek zprudka vysmahneme na tuk.

  4. Zaprášíme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme horkým zbytkem vývaru a vínem. Na mírné teplotě vaříme asi dvacet minut a doladíme pepřem, solí a případně špetkou cukru.

Poznámka

Zdroj: internetová kuchařka Instinktu (mírně upraveno)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 93 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové ocásky na česneku a bílém víně

  • eva hubova eva hubova

    K tomu není co dodat:-p:-p:-p:yes:+6

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Špagulko, děkuju a vyzkoušej..:-K

    Pokud se týče toho "podobného receptu", co sem někdo aktivně dodal... Ty recepty mají společné snad jen použité maso a víno k vytvoření omáčky - ovšem totálně rozdílného druhu, a to i barevně. I kdybychom se pohybovali pouze v kategoriích červené - bílé, tak to nesedí. Protože jednou je to červené, podruhé zas bílé. Pečení masa nasladko v coca-cole a ovocné zavařenině nemá nic společného s pečením za použití bílého vína, česneku a rozmarýnu...to si myslím já.:-) A co ostatní??

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Téda Eliz, no to určitě musím udělat :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    1974andrea: No, to se sice tak říká ;-), ale také se říká "v Praze je draze". Nemám moc srovnání, ale třeba s nájmy to tak určitě je...:-/ Ale to nic, svůj domov miluju a dobrovolně bych neměnila, asi jako skoro každý. :-K
    Moc děkuju za zájem o recept a bodíky:-K:-K.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

  • 1974andrea 1974andrea

    Eliza:Jo, V Praze tam je blaze a Pražákům je hej... jak se říká:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Andrejko, u nás jsou dvakrát za týden a přece si neuříznou ostudu v centru Prahy...;-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Á zase chvostíky, kde ty to maso pořád bereš? :-D Tady jsou farmáři jednou za uherák a žádná sláva:-(

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Eliza:noo, tak ti díky..moooc jsi mi pomohla s výběrem:-(:-D:-D:-D;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    rebeka::-D:-D:-K všechny jsou dobré...;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tak prrr, Eli:-!:-!:-! ocásky...to už je tvůj třetí recept na ně a já nevím, který dřív zrealisovat, až mi pan řezník zavolá, že má pro mě ocásky:-8:-D:yes:
    tyhle vypadají taky skvěle:yes: a teď raď;-):-D

    Odpovědět

Tématické fráze: prasečí ocásky recept vepřové ocásky recept prasečí ocásky vepřové ocásky recepty veprove ocasky dračí ocásky veprove maso na vine vepřové na česneku dračí ocásky recept veprovy ocasek na cesneku maso na bílém víně vepřové na víně uzeny vepřovy ocasek recepty těstoviny s dračími ocásky vepřový ocásek vepřový ocásek recepty recept vepřové ocásky vepřový ocásek recept uzené ocásky recept vepřový uzený ocásek