Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sachr dort

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evík

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 928 kJ /
4 046 kcal
Bílkoviny95,88 g
Tuky201,86 g
Vláknina35,50 g
Cholesterol 1,75 g
Sodík 684 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy443,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: bílky vyšlehat na tuhý sníh. Ve druhé míse vyšleháme do pěny žloutky s cukrem, přišleháme olej a mouku smíchanou s kakaem. Nakonec přidáme po lžících tuhý sníh. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Pečeme na 160 st. asi 40 - 45 minut. Podle trouby. Vychladlý korpus prokrojíme, pomažeme džemem, slepíme a povrch též pomažeme džemem. Krok 3: Polijeme čokoládovou polevou: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Smetanu přivedeme k varu, přidáme rozpuštěnou čokoládu a mícháme dokud nevznikne hladká poleva. Mírně teplou polevu nalijeme na dort na nakláníme na všechny strany, aby stekla i na boky. Podáváme s ušlehanou šlehačkou. Dobrou chuť.

Zveřejněno 12. 10. 2011

Poznámka autorky evík

Inspirace z netu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sachr dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q5OG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sachr dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q5OG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-S chtělo by to fakt doplnit, jinak nemá význam.

teda evíku, ty mrško:-p předsedóó,ať mě živočichář nedráždí:-))
jojojo, taky plosím recípek, obrázek fajn, ale zajímaj mě i sladké vnitřnosti;-) sem s nima:-p:yes:

evík: Aha, nic se neděje, já jsem se obávala, že takové hezké a zajímavé dorty zůstanou bez receptu:-8

Postupně přidám i recept,průřez jsem nestihla, byl hned snězený, vezla jsem do na návštěvu. Pardón:-S:-S

Postup na pokoukání??? To je vtip? Tak si založ fotoalbum tady na Topkách a tam si dej ty fotky. Ale jako recept:-?:-/

Evíku, měla jsi vyfotit taky průřez, abychom věděli, jak to vypadá uvnitř;-)

ach jo..:-/:-/

Tématické fráze:
cuketový sachr dort, sachr dort, cuketový sachr, sachr, poleva na sachr dort, sachr dort video, čokoládová poleva na sachr dort, cuketový sacher dort, čokoládová poleva na sachr, sachr dort z čokoládového pudinku, sachr dort recept, cuketový dort sachr, sachr z pudinku, poleva na sachr, sachr recept, sachr dort z pudinku, sachr koláč, sachr se šlehačkou, sachr dort postup, sachr dort obrázek

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, kakao, olej, marmeláda meruňková, smetana ke šlehání, čokoláda hořká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu