Suroviny
Porce: na cca 20 buchet
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 187 kJ / 2 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,16 g |
Tuky | 106,07 g |
Vláknina | 15,36 g |
Cholesterol | 693 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 354,97 g |
Postup přípravy
POVIDLOVÁ NÁPLŇ: povidla smíchám s troškou rumu a cca půlkou nastrouhaného perníku.
Zveřejněno 11. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skvělé buchtičky jako od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M59m
Moje poznámka
Skvělé buchtičky jako od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M59m
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 16 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 7 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 8 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 9 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 9 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 10 hodinami
Maková náplň
mismi před 10 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 12 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 12 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
nadýchané buchty od babičky,
buchty našich babiček,
buchticky s povidla,
smaltovaný pekáč na buchty,
buchtičky s krémem apetit,
tvarohové buchty jako od babičky,
buchty jako cihly,
kinuty buchty,
buchticky s povidly,
dukátové buchtičky apetit,
buchty naší babičky,
makovec od babičky,
skvělé recepty našich babiček,
švestkové cihly,
buchty cihla,
kinuty svestkovy kolac,
buchty jak od babičky,
buchty pečené parou,
dukatove buchticky od babicky,
kynuté buchty od babičky
Suroviny:
droždí,
mouka hladká,
cukr krupice,
mléko,
cukr vanilkový,
sůl,
žloutek,
citron,
máslo,
olej
Komentáře (9)
a vrátily do trouby.Takto čerstvé pokud se nesnědly tak vydržely 3-4 dny.bez igelitové tašky a mikroténu.K tomu jim stačilo trocha hovězího loje nebo 2 lžíce vepřového sádla které přidávaly do těsta, to bylo celé tajemství.
Už babičky věděly že zkušená kuchařka neředí tvaroh mlékem,Při pečení řádky tvaroh sráží těsto.Naopak věšely tvaroh v utěrce na kliku aby přes noc vykapal.Do tvarohu dávali žloutky rozinky,cukr a lžíci rumu.Když ho bylo málo nastavily ho trochou vařeného pudingu.
Do jablečných povidel dávaly hřebíček, skořici.,hvězdici badyánu a zahušťovaly se strouhaným perníkem.
Mák se vařil v mléce,když ho bylo málo nastavoval dětskou krupičkou,ochucoval kakaem a rybízovou marmeládou.Na koláče se sladil medem aby se po upečení nesypal.
Švestkové povidla se ochucovaly rumem.
Na babičkách se mě líbilo že to byly cihly jedna jako druhá a úžasně voněly.Přeji všem aby naše vnoučata vzpomínala na nás jako mi vzpomínáme na ně.A pokud si chcete upéct buchty v pekáči našich babiček budete muset připlatit ale věřte stojí to zato.
www.smalt.eu/cz/smaltovane-pecici-formy-smaltovane-nadobi-ze-smaltovane-sede-litiny/ Hezký den
P.S. Pekac je od tchyne a na buchty jako delany
p.s. Uuuzasny retropekac