Moučník Figaro
Řezy Figaro spojují jemné těsto s vláčnou jablkovo-ořechovou náplní. Navrch přijde čokoládová poleva s citronovou glazurou, která jim dodá jedinečnou chuť. Ideální moučník k odpolední kávě nebo jako sladká tečka po večeři.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměrech 22,5 × 35,5 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 626 kJ / 5 647 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,42 g |
| Tuky | 275,27 g |
| Vláknina | 40,70 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 690 mg |
| Sůl | 1,87 g |
| Sacharidy | 664,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, Hery, žloutku, vody, vanilkového cukru, rumu a kypřicího prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto.
Krok 2: Těsto rozdělíme na poloviny a jednu dáme na chvíli do mrazáku, aby se s ní lépe pracovalo.
Krok 3: Druhou polovinu rozválíme a dáme na dno pekáče.
Krok 4: Jablka očistíme a nastrouháme najemno. Ořechy pomeleme (postrouháme).
Krok 5: Připravíme náplň. Smícháme moučkový cukr, žloutky, vanilkový cukr, kakao, jemně nastrouhaná jablka a mleté ořechy. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka zapracujeme do náplně.
Krok 6: Náplň rozprostřeme na těsto v pekáči. Poté vyndáme druhou polovinu těsta z mrazáku a mezi dvěma fóliemi ji rozválíme do tvaru obdélníku. Pomocí válečku přeneseme na náplň. Upravíme kraje.
Krok 7: Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C asi 30 minut.
Krok 8: Čokoládovou polevu použijeme kupovanou nebo připravíme dle oblíbeného receptu svou.
Krok 9: Citronovou polevu připravíme smícháním moučkového cukru a citronové šťávy. Přidáme dvě lžíce horkého mléka a vymícháme do hladka.
Krok 10: Po upečení a vychladnutí moučníku jej polijeme čokoládovou polevou a cik cak pokapeme citronovou polevou.
Zveřejněno 12. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moučník Figaro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x68n
Moje poznámka
Moučník Figaro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x68n
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 4 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 5 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 19 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamelový likér - latté
Merylas před 9 minutami
Jablkový závin
Lucy27 před 1 hodinou
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 1 hodinou
Moji utopenci
marky79 před 2 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 2 hodinami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 4 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 4 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 5 hodinami
Tématické fráze:
figaro řezy,
rezy figaro,
moučník z hery,
moucniky z hery,
čokoláda na vaření figaro,
dezert figaro,
buchta figaro,
moučníky z hery recept a foto,
moučník mesice,
čokoláda figaro,
figaro rezy recept,
moucnik ze 4 bilku,
figaro.cz,
moučnik raz dva,
fifaro řezy,
jablečný dezert figaro,
figaro buchta s tvarohem,
kakao figaro,
dezert figaro recept,
figaro buchta
Suroviny:
mouka hrubá,
tuk hera,
žloutek,
voda,
cukr vanilkový,
rum,
kypřící prášek do pečiva,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
kakao,
jablko,
ořechy mleté,
bílek,
poleva čokoládová,
cukr moučkový,
mléko,
šťáva citronová
Komentáře (25)