Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 784 kJ / 187 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 6,99 g | 
| Tuky | 1,50 g | 
| Vláknina | 11,94 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 56 mg | 
| Sůl | 0,18 g | 
| Sacharidy | 30,48 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nejprve pečlivě umyji zeleninu a bylinky.
	Krok 2: Hranolky mám uložené v mrazáku. Teď je vyndám a vysypu na plech, na kterém je v předehřáté troubě upeču podle návodu natištěného na obalu.
	Krok 3: Mezitím oloupu kedlubnu a nakrájím ji na proužky. To samé udělám i s karotkou a s paprikou. Tu sice neoloupu, ale vyndám z ní pálivá semínka. Bylinky nasekám nožem nadrobno. Ale dají se použít i sušené bylinky, které už jsou rozdrcené.
	Krok 4: Dip je hustá omáčka, do které se jídlo namáčí. Já ho dělám z tvarohu, který smíchám s Créme fraiche, přidám tam štávu z citronu a nasekané bylinky. Všechno důkladně promíchám.
	Krok 5: Na talíř položím salátový list a na něj rozložím proužky zeleniny a hranolky. Mističku s dipem postavím vedle talíře. 
Je to výborné a ještě k tomu i zdravé! Dobrou chuť!
Je to výborné a ještě k tomu i zdravé! Dobrou chuť!
Zveřejněno 11. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Bylinkový dip s hranolkami a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JNR9
Moje poznámka
					
				
Bylinkový dip s hranolkami a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JNR9
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 25 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 35 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							bylinkový dip, 
						
						
							recept bylinkový dip, 
						
						
							dip na zeleninu, 
						
						
							dip k hranolkám, 
						
						
							dip z tvarohu, 
						
						
							dip na hranolky, 
						
						
							zeleninový dip, 
						
						
							bilinkovy dip, 
						
						
							recepty bylinkovy dip, 
						
						
							dip k zelenině, 
						
						
							dip bylinkovy, 
						
						
							dip se zeleninou, 
						
						
							zdravy dip, 
						
						
							tvarohovy dip, 
						
						
							bylinkovy dip recept, 
						
						
							salátový dip, 
						
						
							recept na bylinkový dip, 
						
						
							bylinkoví dip, 
						
						
							dip a zelenina, 
						
						
							dip ke hranolkam
						
					
						Suroviny:
						
							hranolky, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							karotka, 
						
						
							kedlubna, 
						
						
							bylinky, 
						
						
							tvaroh, 
						
						
							crème frâiche, 
						
						
							citron, 
						
						
							salát
						
					
	
			
	
	
Komentáře (10)
K receptu-jasně dip je senzační a zdravý, potud souhlasím, ale hranolky zrovna teda zdravé nejsou, ale klidně by se mohly namáčet brabory vařené se slupkou