Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí celozrnné těstoviny s kuřecím masem a pórkem

Jednoduše, chutně a zdravě. Domácí grahamové těstoviny s kuřecím masem na pórku potěší každého, kdo vyhledává lehčí verze pokrmů. Zároveň potěší i krátký čas přípravy a její jednoduchost.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby odpočívání těsta

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby odpočívání těsta)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 387 kJ /
1 287 kcal
Bílkoviny103,41 g
Tuky25,70 g
Vláknina10,31 g
Cholesterol 424 mg
Sodík 285 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy155,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do grahamové mouky dáme vejce, vodu a zpracujeme tužší těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout. Pak vyválíme tenkou placku a kráječem na pizzu nakrájíme proužky, které dáme na utěrku proschnout. Krok 2: Pokud nechceme při vyvalování podsypávat hladkou moukou, tak můžeme použít dvě větší mikroténové fólie, např. rozřízneme dva větší sáčky. Jinak je třeba mouku připočíst k energetické hodnotě. Krok 3: Proschlé těstoviny vložíme do většího množství osolené vroucí vody a mírně vaříme dle potřeby, scedíme, propláchneme a necháme okapat. Krok 4: Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osolíme, posypeme čerstvě drceným pepřem a zprudka orestujeme na horkém oleji. Krok 5: Poprášíme moukou, chvíli mícháme, zalijeme vodou, přidáme nakrájený pórek a vaříme, až je maso měkké.

TIP: Těstoviny a kuřecí maso - oblíbené recepty

Zveřejněno 4. 1. 2012

Poznámka autorky Merylas

Místo grahamové půjde použít i celozrnná pšeničná mouka, grahamová obsahuje otruby.

Další mé recepty najdete zde: http://www.merylas.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R59E

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R59E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsem chtěl překvapit svou přítelkyní těmito těstovinami, zakládá si na výrobcích z celozrné mouky atd. Měla z nich ohromnou radost a dokonce zachutnali i mně. Děkuji za rychlý, snadný a hlavně výborný recept :-):yes::yes:

Martik99: Mám radost, jsem opravdu ráda, že se povedly :-K Výroba moc náročná není, mám udělané i strouhání do polévky - zavářku, místo nudlí.

Zkusila jsem si vyrobit domáco těstoviny podle tohoto návodu, jen z celozrnné mouky - a povedlo se! Jsou super, a ani to nedalo až tak moc práce, takže budu dělat častěji. Díky za inspiraci!!:-)

Ještě jednou všem děkuji:-K Jsem ráda, že se recept líbí:-8:-K

Krásné a určitě moc chutné.:yes::yes:

Sarovka: máš pravdu - tak to umí jen Maruška:yes::-)

:yes: Nápad, zpracování i fotka jsou naprosto dokonalé:yes::-8:-K

Maruško:yes:tak to je bomba:-O:-pparádní+19:yes::yes:

Maruško, nádhera - recept i fotka:yes::-)+

Merylas::-//:-// nic nepřeháním:-!:-! nezlob se na mě:-8 já to tak vidím:-):-K:yes:

Je to parádička:-K+16:-p:yes:

:-p:yes: vypadají úžasně:-K

Domácí zdravé těstoviny by si zasloužily bod samy o sobě, natož když jsou podávány tak, jako na obrázku :yes::-K.

To je senzační nápad a hned zítra budu realizovat Domácí nudle dělávám, ale nenapadlo mne je udělat z grahamové mouky. Celozrnou pšeničnou doma mám, tak to zkusím zatím z ní :-):yes:+14

Ten bič bych potřebovala také a prohánět nejlépe kolem celého sídliště, dvorek je málo:-D:-D

tedy mery:-O ty jsi ďábel...si jen tak jde, průbne celozrné těstoviny a tu je dobrůtka jako víno...klobouk dolu;-):yes::yes::yes:

Aj ja si bežne vyrábam cestoviny, nenapadlo ma však vyrobiť grahamové, hoci celozrnnú múku bežne kupujemm do chleba.
Recept sa mi páči :yes:, tiež by sa mi zišiel aj ten malý dvor.:-D

Také si ukládám (budu, bohužel, taky potřebovat):yes::yes:

rebeka: Nevím, jestli by Merylas spíš nezasloužila nějaký trest za svůj způsob prezentace pokrmů:-// - já po prohlídce jejích receptů vždycky začnu mít hlad nebo aspoň chuť na "něco":-D

Děkuji moc všem za pochvalu:-8:-8:-8 Domácí těstoviny občas dělávám, ale je pravda, že z celozrnné mouky ne. Tak jsem to chtěla vyzkoušet a jde to docela dobře.

zizala: Právě, že taky potřebuju bič, dvorek bych měla:-D

rebeka: Děkuji, ale přeháníš to s chválou:-8:-8:-8 Tady by se dala ještě energetická hodnota snížit ubráním nebo úplným vynecháním tuku, chtěla bych mít obědy v rozmezí 1600 - 1650 kJ a pokud se tak chce člověk stravovat dlouhodoběji, tak to nejde jíst jen třeba zeleninu, brambory a maso připravené v páře. Alespoň já potřebuju změnu, tak zkouším.:-8

:-Knemám slov paráda+9:yes::yes:

jen někdo jako Merylas dokáže udělat z něčeho tak dietního(ještě k tomu redukčního:-//:-D) takovou krásnou krmi:-O
foto luxusní:-K:yes::yes: až tak, že bych si snad i nabídla:-8:-D:yes:

zizala::-D:-D to za ten bič a dvorek:-D:yes::-D:yes:

Domácí nudle nebo lasagne si dělám, ale celozrnné jsem ještě nezkoušela. Ukládám, protože tohle je jídlo, které po vánočním hodování potřebuju :-8 A pak ještě malej dvůr a dlouhej bič :-8:-)):-))

Merylas, já taktéž smekám. Ty teda jsou:yes::-O

Klobouk dolů, domácí těstoviny dělaly pouze naše babičky :yes:+ Krásné foto:yes:

Tématické fráze:
celozrnné testoviny recept, celozrne testoviny, domácí těstoviny recept, domácí těstoviny, celozrnné těstoviny, recept na celozrnné těstoviny, domácí výroba těstovin, celozrnné těstoviny recepty, výroba domácích těstovin, těstoviny z celozrnné mouky, recept na domácí těstoviny, domácí celozrnné nudle, těstoviny z celozrné mouky, výroba domácích těstovin recept, výroba celozrnných těstovin, recept domaci testoviny, celozrné těstoviny recept, recept celozrnne testoviny, celozrnné nudle recept, recept na vyrobu testovin

Suroviny:
mouka grahamová, vejce, voda, prsa kuřecí, olej, pórek, mouka hladká, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu