Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborná šlehaná bábovečka

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzanarau zuzanarau

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 073 kJ /
5 276 kcal
Bílkoviny89,72 g
Tuky247,24 g
Vláknina23,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 528 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy661,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky + cukry + olej vyšleháme v hustou hmotu, pomalu k tomu přimícháváme mouku, prášek do pečiva, vodu a nakonec sníh z bílků. Krok 2: Ještě chvíli šleháme a pak vlijeme na vymaštěný plech a pečeme na 200°C 20 až 25 minut.

Zveřejněno 16. 1. 2012

Poznámka autorky zuzanarau

Těsto raději peču na plechu a né v bábovkové formě, protože je rychleji a nevysychá tak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5QA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5QA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

dělávám také tak, dobrá :yes::yes:

mňam a + bodík:yes:

Bibinka:u nás taky bábovička;-), máš ji hezkou:yes:

Zuzanorau, tvojí výbornou bábovku jsem dneska upekla a dala jsem ti fotky, pekla jsem v dortové formě na věnce a je dobrá, což ocení taťulda až přijde z práce a tobě dávám 1.bod:yes:

cathleen: Chápem :-D:-D opravené ;-):-D

tejaja::-D:-DTeri, Olga to určo nemyslela zle - u nás má slovo klamat trochu lehčí význam, než u vás (ale asi ti to víc nevysvětlím).
A vidíš - přesto, že to opravdu není třená bábovka, její název zůstal neopravený.

Olga: Je síce pravda, čo hovoríte, ale používať slovo "klamat" je v tomto prípade trocha silné. Určite nebolo úmyslom autorky klamať. Stačí slušne upozorniť. ;-)
Zaregistrujte sa a prihoďte nejakú fajn bábovku, je jedno či šľahanú alebo trenú, každý dobrý recept sa zíde :-D;-)

Souhlasím s Olgou, když se něco šlehá, tak to nemůže být třené:-8:-K

Ahoj, dovoluji si upozornit, že třená bábovka je ta, co se tře máslo s cukrem atd. Toto je prachobyčejná šlehaná. Neklamat!!!

Bibinka: Děkuju, máš pravdu :-K:yes:

zuzanarau: Zuzko, trošku víc se těm receptům věnuj, není dobré dávat zkratky a psát názvy použitých surovin jen jako základ-viz mouka:-( Jinak je to dobrý, ale pro vysvětlení- chodí sem dost začínajících kuchařinek a takové recepty jsou pro ně nesrozumitelné;-)

rebeka:dávám hladkou ale jde to i s polohrubou ;-)

jaké mouky, prosím;-):-?

Tématické fráze:
slehana bábovka, výborná bábovka ze šlehačky, výborná šlehaná bábovka, bábovka šlehaná, trena babovka ze slehacky, šlehaná mramorová bábovka, bábovka ze šlehaných bílků, šlehaná bábovka z hladké mouky, babovka slehana s bilku, rychla šlehana babovka, mramorová bábovka šlehaná, recept na neslehanou bábovka, šlehaná mramorová bábovka ze šlehaných vajec, šlehaná mramorová buchta, šlehané bábovky z hladké mouky, bábovka z hladké mouky slehana, šlehaná bábovka+hladká mouka, recept na slehanou babovku, bábovečka, mramorová bábovka ze šlehaných bílků

Suroviny:
vejce, cukr, cukr vanilkový, olej, voda, mouka hladká, prášek do pečiva, kakao

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu