Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kureci prsicka s artycoky

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bara.it bara.it

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 078 kJ /
497 kcal
Bílkoviny1,88 g
Tuky41,91 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Artyčoky očistíme a pokud nechceme, aby nám zčernaly, namočíme je do vody s citronovou šťávou. Krok 2: Osušíme, květ nakrájíme na osminky a nožku na kostičky. Krok 3: V pánvi necháme zlehka osmahnout česnek (pozor, aby nezčernal), přidáme osolené a moukou poprášené kuřecí plátky a z obou stran do zlatova opečeme. Krok 4: Vlijeme bílé víno a na silnejším ohni necháme vypářit. Krok 5: Poté do pánve přidáme připravené artyčoky, promícháme (je-li třeba trochu podlijeme), zlehka osolíme a dusíme doměkka. Krok 6: Maso vyndáme a uchováváme ho na teplém místě. Krok 7: Oheň pod pánví vypneme, přisypeme petrželovou nať a promícháme. Krok 8: Na talíř položíme plátek masa a narovnáme na něj artyčoky. Podávame s hranolky, pečenými bramborami či s čím nám libo.

Zveřejněno 18. 1. 2012

Poznámka autorky bara.it

Artycoky je druh zeleniny, ktery kdybych neznala asi bych se nikdy neodhodlala k tomu jej koupit. Stoji ale za to je ochutnat. Dneska patri k memu oblibenemu druhu a daji se pripravit opravdu na mnoho zpusobu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GQD8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GQD8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pajaska: Zkusit se muze vsechno;-)

bara.it:Děkuji,zkusím se po nich podívat,po čerstvých.:-K Asi bych je s naloženými nezaměňovala,nebo ano?:-K:-K

Pěkně popsaný a nafocený recept. Artyčoky jsem zatím nikdy nejedla, podívám se tady po nich. :yes::-p

Diky vam vsem za komentare.:-8 Pajasko - nedokazu presne popsat chut artycoku, ale mozna vzdalene neco z hub maji. V Praze jsem je vidavala v Tescu. Ted je sezona, tak by se v supermarketech snad mely dat sehnat.

Já také tyhle bodláky nejedla čerstvé,k mé škodě.Prý chutnají podobně jak houby????:-O:-8 A tedy jsem je ani v obchodech neviděla.Možná v Makru??Lákavé.;-):yes::yes:

Z artyčoků jsem ještě nikdy nic nepřipravovala:-8a receptík je lákavý:-p+8:yes:

Krásný receptík,mám artyčoky ráda:-p+1:yes:

Já jedla artyčoky zatím jenom nakládané. To se to pak vaří a tvoří, když máš k dispozici takhle krásně čerstvé;-). Pěkné:yes:

Baruško,je pravda ,že jsem artyčoky nikdy neviděla v obchodě(což bude jistě tím,že jsem je ani nevyhledávala),ale i kdybych na ně natrefila -nevěděla bych jak je využít.Uložím si recept a až se jednou odvážím ty ČOKY:-D:-D použít vytáhnu tenhle receptík.:yes:

Baruš..krásný receptík..já jsem artyčoky neměla nikdy odvahu koupit..bůh ví proč jsem si myslela, že jsou hořké, nedobré..asi to zkusím;-):-):-K:yes:

Artyčoky mi udělal před lety manžel s holandskou omáčkou a od té doby je miluju, takže :-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kureci maso s artycoky, artycoky recept, co s naloženým artyčokem, recept artycoky, artycoky, recepety s naloženými artýčoky, artyčok čok co to je, artyčoky recepty, kureci steak s artycoky, co s naloženými artyčoky recepty, recepty s artycoky, co s naloženými artyčoky, šťovíková polévka babicovy dobroty

Suroviny:
prsa kuřecí, artyčoky, česnek, olej olivový, víno bílé, mouka, nať petrželová, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu