Houby po řecku

Irule Kuchařka: Irule

6 sklenic po 200-300ml Zavařeniny 27 názorů

Suroviny

1 kg hub
sůl
pepř
1/2 kg cibule
150 ml oleje
500 g kečupu
1 rajský protlak
1-2 paličky česneku
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a nakrájené houby povaříme v osolené vodě 5-10 minut. V cedníku necháme pořádně okapat.

  2. Nakrájenou cibuli necháme dost zesklovatět na oleji.

  3. Přidáme kečup, protlak, necháme chvilku povařit.

  4. Přidáme houby, zamícháme, osolíme, opepříme a opět chvilku povaříme.

  5. Nakonec přidáme namačkaný česnek, provaříme a odstavíme.

  6. Vychladlé dáme do lednice do druhého dne. Potom plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut.

Poznámka

V originálním receptu není uvedeno, jaké koření se má použít. Já použila jen sůl a pepř.

Není také uvedeno množství oleje, kečupu a protlaku. Napsala jsem to tak, jak jsem to dělala já.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 136 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houby po řecku

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    Tuto směs dělám již mnoho let a mohu Vám říct, že pokud mi to rodina nesní jen tak k rohlíku, tak upotřebení je na vše možné, od špaget se sýrem, přes topinky, rizota, pizzy, pod maso, do guláše, prostě kam mne napadne, já tam ale dávám jen kečup ne protlak a samozdřejmě feferonku, záleží na chuti spotřebitelů.:-8

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    ivulinka:na topinky:yes:pod maso atd:yes::yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

  • sunny.sofi sunny.sofi

    To se mi mooooc líbí:yes::yes::yes:
    Ukládám a zkusím:-p

    Odpovědět

  • Irule Irule(autor receptu)

    Jana Remkova: neboj ;-):-))

    Odpovědět

  • Irule Irule(autor receptu)

    Achjo:nevím, s tímto názvem jsem recept dostala ;-)

    Odpovědět

  • Achjo Achjo(neregistrovaný)

    Co je na tom řeckého?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, tak hub máme sice dost, ale bojím, bojím, že by mi pak nezbyly na Vánoce, ale tohle mne láká :-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Dajda: Zampioni po recku znam a delam jako predkrm ci prilohu, ale je to uplne neco jineho. Do omacky se davaji jen syrova oloupana rajcata, par lzic vina a oleje, trosku koriandru, bobkovy list, tymian. Vse se provari a pote vlozi pokrajene zampiony. Staci je v ni trochu povarit a hotovo.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Já jsem to kdysi dávno jedla v jedné řecké restauraci v Praze jako předkrm - salát. Myslím, že to bylo z žampiónů a toho protlaku tam nebylo tolik a přidávalo se bílé víno. :-p

    Odpovědět

  • vera vera(neregistrovaná)

    Bez kečupu by to nešlo?Nebo ho dát méně?JINAK SUPER:-)

    Odpovědět

  • Irule Irule(autor receptu)

    mery: možná by to taky šlo ;-)

    Odpovědět

  • Chuchu Chuchu(neregistrovaný)

    Dělám to také, ale nedávám protlak, jen kečup a cibule trochu méně a přidávám čili papričku. Ty povařené houby ještě podusím na cibulce a pak teprve přidávám kečup a koření a plním horké do skledniček, zavíčkuju a obrátím dnem vzhůru a nesteriluju. Vydrží do příští sezony bez problémů, ale většinou nezbude. Používáme na topinky.

    Odpovědět

  • mery mery(neregistrovaný)

    a co tak na domácí pizzu?:-?

    Odpovědět

  • Irule Irule(autor receptu)

    magdalenka::-)):-)):-)):yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: houby po řecku houby recepty houbové recepty řecké houby houby v kečupu houby recept houby protlak řecké recepty povařené houby houby-recepty recept houby recept na houby v kečupu houby pořecku zavarene houby v protlaku zampiony po recku buřtguláš po maďarsku recepty houby naduroda hřibů recept na houby recke houby recept