Semifreda jen tak
Dortíčky, které uchvátí svým vzhledem i chutí. Piškotový základ je pomocí formičky tvarován do požadovaného tvaru. Na něj pak vrstvíme smetanovo-šlehačkovou náplň s ovocnou a na závěr vše pokryjeme vrstvou barevné želatiny. Dozdobení je pak jen na vaší fantazii.
Suroviny pro 1 dávka
asi 20 kousků, podle formiček
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 105 kJ / 981 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,31 g |
Tuky | 30,82 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 801 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 135,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Upečeme 2 pláty piškotu na rolády. Jeden plát na základnu a druhý mezi krémy. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 2: Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Postupně zašleháváme cukr až do rozpuštění. Snížíme otáčky a postupně přidáváme žloutky a nakonec vsypeme mouku.
Krok 3: Na plech nachystáme papír na pečení a pomažeme jej máslem. Vylijeme těsto a pečeme na prostředním roštu asi 10-15 minut při 180 °C.
Krok 4: Vyndáme po zrůžovění povrchu. Sesuneme z plechu i s papírem a necháme vychladnout.
Krok 5: Formičky vyložíme fólií. Do fólie, která už je ve formičce vložíme vykrojený plát piškotu (můžeme jej vykrojit zrovna 2x, je potřeba i na předěl mezi vrstvy náplní).
Krok 6: Poté vrstvíme náplň, kterou ušleháme ze zakysaných smetan, jogurtů a 1/2-1 vyšlehané smetany se ztužovačem a cukrem podle chuti. Nezáleží na tom, čeho dáme víc nebo míň. Držíme se jen jediného pravidla: smetana, jogurty, šlehačka - min 650 g a max 700 g celkem na 1 ztužovač. Když přísad bude méně, než 650 g, bude to moc želatinové a přes 700 g zase ne dost ztuhlé.
Krok 7: Na první náplň položíme opět vykrojený plátek piškotového těsta a na něj navrstvíme další náplň.
Krok 8: Druhá náplň je pak stejná, jako ta první, jen místo jogurtů přidáme konzervované jahody bez šťávy (odložíme na želatinu) a rozšleháme je s krémem. Přisladíme moučkovým cukrem podle chuti.
Krok 9: Nahoru pak přijde už jen slabá vrstva želatiny. Slitou šťávu z jahod doplníme do 0,5 litru vodou a svaříme s pudinkem. Můžeme přibarvit třeba potravinářským barvivem, pokud chceme výraznější barvu.
Krok 10: Želatinu lijeme až na vychlazený krém. Ideální je pak nezdobit šlehačkou na želatinu. Nechat si raději trošku náplně nebo kápnout čokoládu, aby ozdoby měly v čem držet.
Zveřejněno 20. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Semifreda jen tak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQvY
Moje poznámka
Semifreda jen tak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQvY
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 4 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 4 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 8 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 9 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 16 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 1 hodinou
Thajské curry
Trol60 před 1 hodinou
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 4 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 4 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 5 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 6 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 6 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 6 hodinami
Tématické fráze:
semifreda recept,
recept na semifreda,
semifreda,
recepty na semifreda,
fólie na semifreda,
semifreda recepty,
semifreda postup,
semifredo,
recept semifreda,
nápln do semifreda,
náplně do semifreda,
postup na semifreda,
semifreddo,
semifreda foto,
semifredo recept,
recepty semifreda,
formy.filip@centrum.cz,
levné formičky na semifreda,
semifreda náplně,
semifreda,recepty
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
cukr krystal,
pečící papír,
smetana zakysaná,
jogurt,
smetana ke šlehání,
cukr,
ztužovač želatinový,
smetana zakysaná,
jahody,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
ztužovač želatinový,
želatina,
pudink,
voda,
zdobení čokoládové
Komentáře (31)
Dezert máš nádherný, ale semifreddo vypadá nějak takhle
http://www.apetitonline.cz/skola-vareni/3102-skola...
(Koukla jsem na jiné zdejší recepty na s., jsou tvému velice podobné, také nemražené. Aspoň ty, co jsem viděla.)
http://adriagold.cz/cs/produkty/cukrarske-vyrobky/...
Tady si může svůj výtvor každý nazvat jak mu libo
"Semifreddo" (polostudený) je, zjednodušeně, tučnější než zmrzlina (sorbet - gelato - semifeddo)
bodík přidávám
To jsem si pak o své šikovnosti velké iluze nedělala.