

Malinové semifreddo
Suroviny 4 porce
- 300 g mražených malin
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 200 g kysané smetany
Postup přípravy receptu
Do vysoké nádoby dejte asi 300g mražených malin a nechte je asi 15 minut povolit.
Pak přidejte 2 lžíce moučkového cukru, balíček vanilkového cukru a 200g kyselé smetany.
Rozmixujte na hladký krém (sem tam může zůstat kousek ovoce).
Hmotu hned rozlijte do 4 sklenic nebo mističek a vložte je na 15-20 minut do mrazáku.
Před podáváním můžeme posypat asi 12ti nasekanými sněhovými pusinkami.
Poznámka od kuchařky
Semifreddo můžeme připravit i z jiného ovoce - ostružin, borůvek, višní nebo ze směsi drobného ovoce (vždy ale musí být mražené)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Malinové semifreddo
-
Lepší je to samozřejmě z čerstvých malin, ale pokud koupíte třeba nějaké lepší (mám ověřeny tyto z Kauflandu - https://www.letakomat.cz/kaufland/akcni-letak-od-c...), tak to není tak hrozné.
-
-
Moc děkuju za body :). Až budu příště zase semifreddo dělat, určitě vyfotím a přidám sem nějaké fotky :)
-
-
+7
-
Evellyen, vítám tě jako novou členku v Topácké rodině a přeji ti, aby se ti u nás a s námi tady líbilo
Semifredo se mi líbí a určitě by nám chutnalo, vůbec ho neznám, jen název je mi povědomýa já ti dávám 6.bod
-
...vždycky jsem si myslela, že semifredo jsou ty malé krásné zákusky dělané ve vrstvách ve formičce
...a teď jsem se dozvědla na netu http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Semifreddo, že je to vlastně taková nějaká napůl zmrzka...hmmm, zase jsem o něco chytřejší
...a určitě posílám bodík, protože to tvoje semifreddo musí být dobrůtka