Postup přípravy
Krok 1: Na tuku si osmažíme cibulku. Když je dozlatova usmažená, přidáme uzeninu (pokud máme rádi), necháme osmahnout a nakonec dáme celá vejce, osolíme a mícháme do ztuhnutí.
Krok 2: Můžeme ozdobit pažitkou nebo petrželkou. Podáváme s chlebem, bagetou nebo jiným pečivem.
Zveřejněno 8. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Míchaná vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vgGX
Moje poznámka
Míchaná vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vgGX
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 20 minutami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 1 hodinou
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 18 minutami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 20 minutami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 32 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 39 minutami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 1 hodinou
Domácí šunka z králičího masa
Romanesku před 1 hodinou
Kuře na paprice
Kajkajak před 1 hodinou
Tažený štrúdl
Majkaa před 1 hodinou
Pomazánka ala krab (krabí tyčinky)
Nippon před 1 hodinou
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 2 hodinami
Tématické fráze:
michana vejce,
míchaná vajíčka,
nejlepsi michana vajicka,
míchaná vejce recept,
nejlepší smažená vajíčka,
jak udelat michana vejce,
nejlepší míchaná vejce,
smažená vajíčka,
míchaná vajíčka recept,
michané vejce,
jak udelat michana vajicka,
recept na míchaná vejce,
nejlepší míchané vajíčka,
jak se dělají míchaná vajíčka,
michane vajicka,
míchaná vajíčka se smetanou,
mychana vejce,
jak spravne udelat michana vajicka,
recept na míchaná vajíčka,
míchaný vajíčka
Suroviny:
vejce,
cibulka,
sůl,
uzenina,
tuk
Komentáře (41)
finneta pokial by si recept sfotila, krasne naaranzovala....si pis, ze body by si mala
Je to asi ze strany Finnety provokace, ale mohu ubezpečit, že se ráda dívám na pořady TV Paprika, jednou tam vařil slavný australský kuchař (jméno si nepamatuji, vím jen že byl takový mladoučký a měl 2 holčičky) zrovna míchaná vajíčka a sám prohlásil, že je udělat správně je velké umění. A pokud mne moje pamět neklame, zrovna je dělal se smetanou
A ta soutěž nám to tady nějak "zkalila", koukám...
a vím, že to sem nepatří, ale kdyby sem náhodou zabrouzdala mirca75, tak jí moc pozdravuji
Vetsinou ale delam vajecnou omeletu a pridavam do ni sul, pepr, mletou papriku, mletou bazalku a nejaky dobry syr
Priste vyzkousim pridat i kousek libecku, jak radi Spagetka
A Tobě finnet posílám bod, ne za recept, ale za to, že jsi mi sympatická a nebojíš se říct veřejně co si jiní jen tiše myslí. Včetně mě. Díky.
Kdybych tušila, že tu tento postup je popsaný, nemachrovala bych
Ale je fakt, že šaškování s pánvičkou se vyplatí, vejce takto připravená jsou skvělá
Jo já tam ještě přidávám 2 lístky libečku a 1 lístek bazalky (taky vážně)
- vejce rozšlehejte v misce společně se solí, špetkou bílého pepře a trochou smetany či mléka
- nalijte na pánev a chvíli míchejte
- odstavte pánev z ohně a míchejte dál
- střídejte přiblížení ke zdroji tepla s odstavováním z ohně do chvíle, kdy se vám vajíčka zdají "akorát"
- střídavé odstavování od zdroje tepla je důležité, měli byste končit mimo sporák, jen lehce domíchat a ihned podávat