Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 103 274 kJ / 24 683 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,25 g |
Tuky | 206,66 g |
Vláknina | 65,25 g |
Cholesterol | 2,25 g |
Sodík | 1,55 g |
Sůl | 2,89 g |
Sacharidy | 5 531,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Náplň vaříme v páře (hrnec s vodou) do té doby, dokud nezačne houstnout, vaří se cca 25 minut, když je náplň zchladlá zašleháme do ní máslo a rum.
Krok 2: Rozpálíme si troubu na 220°C a dáme dovnitř hrnec vody.
Krok 3: Vodu s tukem a solí dáme vařit, vaříme pokud se tuk nerozpustí, když je tuk rozpuštěný a začínají se tvořit bublinky, tak postupně přidáváme mouku a mícháme, do té doby, pokud se přestane hmota lepit na vařečku.
Krok 4: Pak hmotu přendáme do jiné mísy a necháme na chvilku vychladnout cca 5 minut. Po 5 minutách vezmeme hmotu a zašleháme do ní 6 vajíček a dáme do chladna.
Krok 5: Připravíme si plech, uděláme si vykrajovátkem (kolečko) moukou označené kolečko. Když máme označený plech, tak vezme hmotu, kterou přendáme do cukrářského sáčku s vroubkovatou špičkou, na vyznačených místech-kolečkách-děláme se sáčkem kolečko. Zakončení kolečka vždy přetáhneme přes začátek a trochu přimáčkneme.
Krok 6: Plechy dáme do trouby, zmírníme teplotu na 170°C a pečeme 8 minut (bez otevření trouby). Po 8 minutách se koukneme do trouby a pokud je korpus nahnědlý, vyndáme a rozřízneme na půlku. Necháme do druhého dne vychladnout.
Krok 7: Druhý den si uděláme náplň (postup náplně nahoře). Když je náplň hotová, necháme vychladit cca 5 minut a připravíme si vychladlý korpus.
Krok 8: Náplň dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a plníme prostředek korpusu, cca 4 uděláme kopeček. Když máme všechny korpusy naplněné náplní, dáme nahoru druhou část korpusu a potřeme rumem a posypeme moučkových cukrem.
Zveřejněno 1. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky ( pálená hmota )
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6267
Moje poznámka
Věnečky ( pálená hmota )
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6267
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 2 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 9 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 10 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 30 minutami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 2 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 2 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 3 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 3 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 3 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 5 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 5 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 9 hodinami
Tématické fráze:
palena hmota,
náplň do věnečku,
pálená hmota recept,
cukrářské recepty věnečky,
náplně do věnečků,
věnečky recept,
pálená hmota věnečky,
pálená hmota recepty,
cukrařske věnečky,
náplň na věnečky,
recept na věnečky,
slaná nápln do věnečků,
palena hmota na venecky,
venecky napln,
odpalovana hmota,
venečky z palene hmoty,
věnečky s náplní,
postup na pálenou hmotu,
věnečky se slanou náplní,
recept věnečky
Suroviny:
mouka hladká,
tuk 100%,
voda,
vejce,
sůl,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
žloutek,
máslo,
vanilka,
rum,
Komentáře (20)
Tak nekomettuja běž si číst dál .. !!!
postup . ! píši do emailu na požádání
To je opravdu vtipné! Naštěstí je tady tento recept tolikrát, že si ho sem ani nemusela dávat.
Podle mne ten, kdo napsal recepty s tak hroznými postupy práce, by měl vrátit školné.