Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka s ořechovou drobenkou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 252 kJ /
3 884 kcal
Bílkoviny83,04 g
Tuky55,18 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 867 mg
Sodík 468 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy756,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ingredience na ořechovou drobenku smícháme. Krok 2: Změklý tuk vyšleháme s cukrem a trestí, potom přidáme vejce a šleháme do nadýchaného krému. Krok 3: Smetanu smícháme se sodou a střídavě jí s moukou, smíchanou s práškem do pečiva a solí vešleháme do směsi. Krok 4: Formu vymažeme a vysypeme moukou. Pomocí lžíce dáme trochu těsta na dno a rozetřeme do stran. Posypeme hustě drobenkou. Znovu dáme těsto a znovu drobenku. Ukončíme tak, že vrch posypeme drobenkou a lehce přitlačíme do těsta. Krok 5: Dáme péct na 160°C cca na 40 minut, ozkoušíme vpichem špejle, zda je suchá.

Zveřejněno 26. 11. 2011

Poznámka autorky srettka

Inspirace s drobnými úpravami na labužníkovi

Ta drobenka...děsná mňamka a když se zapečou ořechy..výborný a už plánuju, nač to ještě využiju ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQNl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQNl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

?nora:tak to nevim:-/ jestli to nebylo moukou. a kdy se ti rozpadla? Pri vyndavani z formy? To se mi taky stavalo, kdyz nebyla forma dobre vystrikana, ci vymazana a vysypana.

tak babovka se mi rozpadla nevim proc:-//

Aislinnka:velké potěšení na mé straně:-8;-)

Aislinnka 3. 2. 2012 11:22
VYNIKAJÍCÍÍÍÍÍ, na pohled i na chuť. moc děkuji za bezva recept, určitě nepeču naposled.:-K

Kde jsou ořechy, tak to musí být:yes:;-):-*

Mňááám :-p:yes:

k sakru to vypadá dobře :-) já chci taky;-( :-)) mnam

safra:-O:-O sreťulko..tohle já můžu..a brzy udělám..prisámbačku:-D:-D
máš to náramný:-);-):-K

:-p mňam ,vypadá moc dobře:yes::-K

Tak ta vypadá výborně :yes::yes:+2

Bábovka vypadá na řezu opravdu moc dobře:-KRecept se mi líbí a za první bodík určitě stojí:-p+1:yes:

Fajnovka :-8

Tématické fráze:
ořechová drobenka, babovka s ořechovou nádivkou, drobenkova babovka, babovka s ořechovou náplní, ořechová posypka, drobenka s ořechy, orechovaposypka, ořechová bábovka, cepty na buchty, výborná ořechová bábovka, babovka se mi rozpadla, proc se babovka tak drobi, ořecova drobenka, bezlepková bábovka z kysané smetany, hera orechova babovka, orechova babovka z pohankove mouky, orechova trest, jak udělat babovu, s ořechovou drobenkou

Suroviny:
cukr krupice, skořice mletá, ořechy vlašské, rozinky, máslo, cukr krupice, vejce, cukr vanilkový, smetana kysaná, soda jedlá, mouka polohrubá, prášek do pečiva, sůl, tresť rumová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu