Postup přípravy
Krok 1: Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny.
Krok 2: Vložíme do pekáče s troškou oleje, nakrájenými cibulkami, podlijeme vínem a zakryté pečeme při 180°C.
Krok 3: Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu zjemníme kouskem másla. Podáváme s brambory s pažitkou a fazolkami s česnekem.
Zveřejněno 13. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Moje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Nejnovější recepty
Rajčatový koláč
Přidáno před 7 minutami
Piškotové rybízové řezy
Přidáno před 2 hodinami
Palačinky z přebytkového kvásku
Přidáno před 2 hodinami
Cuketová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Vymazlený hovězí guláš
Přidáno před 17 hodinami
Plněné papriky s rajskou
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Dagmarek před 45 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
olca1983 před 50 minutami
Bramboračka s čerstvými houbami
Standby před 1 hodinou
Katův šleh po mém
Renata Svetnov před 1 hodinou
Cuketová omáčka s libečkem
Dokonalost před 2 hodinami
Játrová omáčka
Wenaneta před 5 hodinami
Cuketové placičky
kimil před 7 hodinami
Fazolová kyselá polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Jablečný koláč s krupičkou
Ivcatkoo před 15 hodinami
Bábovka
Helenecka 21 před 15 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se peče kralík,
porcování králíka,
recept na králíka,
jak porcovat králíka,
jak dlouho pečeme králíka,
králík recepty,
jak naporcovat králíka,
jak se porcuje králík,
králičí hřbet recept,
jak se dlouho peče králík,
jak se peče králík,
recepty z králíka,
králík skvělé recepty,
králík po provensálsku,
králík porcování,
králičí hřbet,
recepty králík,
králík recept,
jak dlouho pect kralika,
kralik z provance
Suroviny:
králík,
hořčice,
koření provensálské,
víno bílé,
slanina,
cibulka jarní,
sůl,
pepř bílý,
olej olivový,
máslo
Komentáře (36)