Suroviny
Porce: asi 16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 846 kJ / 919 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 100,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,48 g |
| Sacharidy | 4,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka - oddělíme bílek, ten vyšleháme, žloutky vyšleháme s cukrem, můžeme přidat trochu vlažné vody, postupně přidáváme mouku s práškem a sníh až je těsto hotové. Dáme upéci do formy.
Krok 2: Upečené necháme vychladit, je to důležité!
Krok 3: Krém si připravíme tak, že ušleháme šlehačky a přidáme másla a cukr dle chuti.
Krok 4: Korpus promažeme a zdobíme marcipánem, ten tedy kupuji a podle potřeby dobarvuji.
Zveřejněno 22. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dorty - vodní svět, šperkovnice a strašidelný hrad
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0OON
Moje poznámka
Dorty - vodní svět, šperkovnice a strašidelný hrad
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0OON
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 6 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 7 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 9 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 10 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 54 minutami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 1 hodinou
Pudinkový likér
Merylas před 1 hodinou
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 1 hodinou
Segedínský guláš
LucieDos před 2 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 3 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 3 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 4 hodinami
Časově úsporná tvarohovo-jablečná "hraběnka"
SimonkaMona před 5 hodinami
Hrníčková bábovka
Silvik85 před 5 hodinami
Tématické fráze:
dort mořský svět,
dort sova,
dorty sperkovnïce,
dort sova postup,
světove dorty,
dorty mořský svět,
svět dortů,
dort hrad postup,
nejlepší dorty světa,
nejlepší dorty na světě,
dorty,
nejlepší dort na světě,
dort hrad se strašidly,
marcipanovy dort sova,
dorty hrad,
mořský svět dort,
dort hrad,
dort s mořský svět,
postup na dort hrad,
dort se strašidly
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
prášek do pečiva,
olej,
kakao,
krém,
pomazánkové máslo,
cukr moučkový,
šlehačka,
marcipán
Komentáře (8)
na tu sovicku se tesim
je fakt, že tak do 1 hodiny to navlhne a změní trochu barvu, ale jinak to klidně drží i dva dny, ale většinou se to rychleji sní, mažu to ale fakt jen málo
pokusím se tu sovu vyfotit na jiném profilu a přidat, ta je fakt krásná, vypadá, že bude složitá, ale vůbec není
jen jsem se chtela zeptat. . .ty pod potahovku podmazavas tenhle krem? ja delala jednou hutny, ale byla v nem slehacka a naleptavala a rozpoustela mi potahovku
p.s. tesim se na dalsi tvoje dortokousky