Zelňáky
Placky z kysaného zelí s uzeninou, pocházející z jižních Čech, to jsou zelňáky. Můžete je konzumovat buď teplé nebo studené jako svačinu. Společně s dobře vychlazeným pivem budou ideální jako občerstvení k fotbalovému či hokejovému zápasu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 615 kJ / 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,36 g |
Tuky | 56,12 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 618 mg |
Sodík | 5,84 g |
Sůl | 14,42 g |
Sacharidy | 29,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kysané zelí vyždímáme a nálev dáme do mísy, kde budeme připravovat těsto. Zelí pokrájíme a přidáme do mísy.
Krok 2: Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, vejce, mouku, kmín a sůl (pokud je zelí dost slané, nesolíme).
Krok 3: Vše smícháme tak, aby vzniklo těsto o konzistenci bramborákového těsta.
Krok 4: Smažíme na oleji z obou stran dozlatova.
Zveřejněno 12. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1ol
Moje poznámka
Zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1ol
Nejnovější recepty
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 1 hodinou
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 1 hodinou
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 1 hodinou
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 14 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 13 minutami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 29 minutami
Dort z palačinek
Martina5672 před 29 minutami
Řezy raffaelo
Martina5672 před 30 minutami
Tažený štrúdl
Lenuus před 46 minutami
Jablkový perník
collins před 2 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 4 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 5 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 7 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 7 hodinami
Tématické fráze:
zelňáky,
recept na pravé zelňáky,
zelnaky recept,
zelove placky,
zelňáky z kysaného zelí,
recept na zelnaky,
výborné zelňáky,
top recepty zelnáky,
recept zelňáky,
zelnak,
recepty.cz zelnáky,
recepty zelňáky,
zelňák recept,
zelňáky z vařeného zelí,
recepty na zelnáky,
zelové karbenátky,
zelňáky z tvarohu,
kynuté zelňáky,
zelňáky recepty,
zelňáky v troubě
Suroviny:
zelí kysané,
uzenina,
vejce,
mouka polohrubá,
sůl,
kmín celý,
olej
Komentáře (18)
Díky za něj a posílám bodík.
A bodík letííííí