Křupavá zelná kolečka

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 30 min 14-16 ks Zeleninová jídla 11 názorů

Suroviny

6 brambor uvařených ve slupce
300 g kysaného zelí
150 g měkkého salámu
1 vejce
3 i více stroužků česneku
1 lžička soli
špetka mletého pepře
8 lžic polohrubé mouky
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si oloupeme a nastrouháme.

  2. Přidáme zcezené, nadrobno nakrájené zelí, salám pokrájený na kostičky, česnek, vejce, sůl, pepř a mouku. Vše dobře propracujeme a zpracujeme v tuhší těsto. (mouku si případně přidáme).

  3. Buď si těsto vyválíme na válu, a vypichujeme skleničkou kolečka, nebo si tvoříme kuličky a vytvarujeme v ruce kolečka, jako karbanátky.

  4. Smažíme na oleji dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka

Zdroj-časopis Katka.

Dále je uvedeno, že na osobu (předpokládám asi 3-4 kolečka) 2215kj. Koleček je asi 14-16, podle velikosti, měla by stačit pro 4 osoby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 315 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupavá zelná kolečka

  • Pajaja, ha!!! přidáno před rokem!!:-D Úplně jsem na ně zapoměla. Děkuji!:-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Jejda, jak já se k těmhle dobrůtkám musím dostat, Jani! Náhoda. . . Vypadá to parádně, určitě vyzkouším. Už mám uloženo a Tobě posílám bodíka +12 :-K:yes:

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Jani,vypadá to krásně.Moc hezký fotky.Dávám do oblíbených a bodík letí.:yes::-))

    Odpovědět

  • yanull máš pravdu. Já se tady dívám na ten podobný recept. No podobný je jen vzhledem. Tam nejdou brambory a všechny zelňáky jsem si prohlédla, než jsem to tady dala. Ty škvarky musí být skvělé, ale vzhledem k tomu, že žádné nemám a že si taky vždycky zobnu, tak ten salám je trošku lehčí, ikdyž ne moc. Já jsem musela ochutnat, krásně to voní a je to vynikající i studené.:-p

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Souhlasím s autorkou receptu, že kdo zkusí, musí. :-) Jani, já už jsem zkusila, dělám je dost často, jen místo smažení je občas peču v troubě na plechu a když má někdo možnost dát místo salámu čerstvé škvarky, tak se pak dělají boule za ušima a bodík za dobrůtku letí do Orlové :-p:-K

    Odpovědět

  • Teta Lena Teta Lena

    Jani taky musím vyzkoušet.Brambory jsem dovařila,tak uvidím.:-p:-*:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    davam na vyskusanie...kde je zeli...tam nepoznam brata

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Jani taky ukládám a vyzkouším.A posílám bodík.:yes::-p

    Odpovědět

  • Kdo jednou zkusí, už pak musí!:-)):-D

    Odpovědět

  • Betina Betina

    :-p:yes:Musím vyskoušet.

    Odpovědět

  • marunda marunda

    Jani, přidávám první bodík a já ukládám na vyzkoušení. Můžou být výborný. :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: krupave zelnaky tvarohovo-zelna kolečka recept časopis katka recepty zelňáky z cerstveho zeli mekke zelnaky zelňáky křupavé jak se delaji zelnaky tvarohovozelná kolečka recept zelné placky z kysaného zelí zelňáky čerstvého zelí křupavé zelné placky křupavé zelí výborné zelňáky recept na krupave zelnaky tvarohovozelna kolecka tvarohova kolecka se zelim zelné placky s uzeninou křupavé zelnaky recept křupavý zelňáky karbenátky ze čerstvého zeli

Zapomněl/a jsem heslo