Křupavá zelná kolečka

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Doba přípravy: 30 min 14-16 ks Zeleninová jídla 11 názorů

Suroviny

6 brambor uvařených ve slupce
300 g kysaného zelí
150 g měkkého salámu
1 vejce
3 i více stroužků česneku
1 lžička soli
špetka mletého pepře
8 lžic polohrubé mouky
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si oloupeme a nastrouháme.

  2. Přidáme zcezené, nadrobno nakrájené zelí, salám pokrájený na kostičky, česnek, vejce, sůl, pepř a mouku. Vše dobře propracujeme a zpracujeme v tuhší těsto. (mouku si případně přidáme).

  3. Buď si těsto vyválíme na válu, a vypichujeme skleničkou kolečka, nebo si tvoříme kuličky a vytvarujeme v ruce kolečka, jako karbanátky.

  4. Smažíme na oleji dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka

Zdroj-časopis Katka.

Dále je uvedeno, že na osobu (předpokládám asi 3-4 kolečka) 2215kj. Koleček je asi 14-16, podle velikosti, měla by stačit pro 4 osoby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 316 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupavá zelná kolečka

  • Pajaja, ha!!! přidáno před rokem!!:-D Úplně jsem na ně zapoměla. Děkuji!:-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Jejda, jak já se k těmhle dobrůtkám musím dostat, Jani! Náhoda. . . Vypadá to parádně, určitě vyzkouším. Už mám uloženo a Tobě posílám bodíka +12 :-K:yes:

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Jani,vypadá to krásně.Moc hezký fotky.Dávám do oblíbených a bodík letí.:yes::-))

    Odpovědět

  • yanull máš pravdu. Já se tady dívám na ten podobný recept. No podobný je jen vzhledem. Tam nejdou brambory a všechny zelňáky jsem si prohlédla, než jsem to tady dala. Ty škvarky musí být skvělé, ale vzhledem k tomu, že žádné nemám a že si taky vždycky zobnu, tak ten salám je trošku lehčí, ikdyž ne moc. Já jsem musela ochutnat, krásně to voní a je to vynikající i studené.:-p

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Souhlasím s autorkou receptu, že kdo zkusí, musí. :-) Jani, já už jsem zkusila, dělám je dost často, jen místo smažení je občas peču v troubě na plechu a když má někdo možnost dát místo salámu čerstvé škvarky, tak se pak dělají boule za ušima a bodík za dobrůtku letí do Orlové :-p:-K

    Odpovědět

  • Teta Lena Teta Lena

    Jani taky musím vyzkoušet.Brambory jsem dovařila,tak uvidím.:-p:-*:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    davam na vyskusanie...kde je zeli...tam nepoznam brata

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Jani taky ukládám a vyzkouším.A posílám bodík.:yes::-p

    Odpovědět

  • Kdo jednou zkusí, už pak musí!:-)):-D

    Odpovědět

  • Betina Betina

    :-p:yes:Musím vyskoušet.

    Odpovědět

  • marunda marunda

    Jani, přidávám první bodík a já ukládám na vyzkoušení. Můžou být výborný. :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: krupave zelnaky tvarohovo-zelna kolečka recept časopis katka recepty zelňáky z cerstveho zeli mekke zelnaky zelňáky křupavé tvarohovozelná kolečka recept zelné placky z kysaného zelí zelňáky čerstvého zelí křupavé zelné placky křupavé zelí výborné zelňáky jak se delaji zelnaky křupavé zelnaky recept křupavý zelňáky karbenátky ze čerstvého zeli zlelná kolečka cibulove kolecka do krupava kolečka s uzeninou zelné kolčka

Zapomněl/a jsem heslo