

Lívanečky z kysaného zelí
Suroviny
- Suroviny:
- 1 sáček kysaného zelí
- 20 dkg polohrubé mouky
- 3 vejce
- 1 cibule
- 10 dkg slaniny (nebo špeku)
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
- 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
Ze zelí vymačkáme vodu a na prkýnku překrájíme na drobné kousky.
Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno.
Do mísy dáme zelí, kostičky slaniny (špeku) a cibule.
Rozklepneme 3 celá vejce, osolíme, opepříme a zamícháme.
Do směsi přidáme polohrubou mouku s kypřícím práškem a jemně posekanou petrželku a dobře zamícháme.
Na dosti rozpáleném oleji pečeme zprudka dozlatova placičky velikosti lívanců (4-5 na pánev).
Těsto je dosti husté, dáváme ho polévkovou lžící a rozprostřeme vidličkou. Z tohoto množství je asi 20 malých lívanečků.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lívanečky z kysaného zelí
-
Velmi dobrý recept. Chutné, použil jsem je jako přílohu ke grilovanému karé.
-
Právě jsem je dodělala a jsou úžasné
. Dala jsem na drobné kostičky špek (slanina nebyla) a o trochu méně mouky. Pochutnali jsme si. Děkuji za recept
.
-
Výborné jen jsem udělala malou změnu místo slaniny jsem dala uzené a mouku dle oka těsto nebylo tak tuhý jak tu psali v komentářích a vyšlo z toho 15 placiček ;)
-
Rézi:když jsi neschopná, je pak problém všechno...
-
Naprosto výborné ale přudala jsem trochu vody ze zeli - testo bylo jinak moc husté.
-
Zkusil jsem to a pochutnali jsme si cela rodina. Také jsem dal mouky o malinko méně. Díky za recept.
-
Rézi (neregistrovaný/á) a co takhle hledat chybu u sebe a ne v receptu?
-
no nevím tedy, jak se dosáhli husté konzistence, ale tak šlichta, co podle vašeho recepisu těsto, nám totálně zprasila celou pánev!!
a výsledek?? nepoživatelný kekel!! díky vám máme k večeři místo chutných lívanečků čínskou polévku..
-
tak ted jsem doděla ,jsou rychlý a moc dobrý
jen příště dám méně mouky ,docela se chut toho zelí ztrácela,ale jinak
-
Tak u nás to jsou zelňáky a jsou super.