Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s houbami na pomerančích

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Binoche

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 101 kJ /
741 kcal
Bílkoviny14,96 g
Tuky34,64 g
Vláknina23,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy35,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve velkém hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme nakrájenou cibuli a opékáme dozlatova. Přesuneme ji na talíř. Stehna poprášíme moukou, do hrnce vlijeme zbytek oleje a maso na něm ze všech stran opečeme. Krok 2: Maso zalejeme prihřátým vývarem, přidáme osmaženou cibuli i se šťávou, kterou pustila, pomerančovou kůru a šťávu, sherry a worchester, osolíme, opepříme. Vše přivedeme k varu, pak oheň zmírníme a dusime 30-40 minut, až je maso měkké. Krok 3: Žampiony pokrájené na tenčí plátky přidáme k masu, opatrně promícháme a společně ještě krátce podusíme. Případně dosolíme, dopepříme. Nakonec vsypeme do hrnce nasekanou petrželku. Vhodná příloha rýže.

Zveřejněno 1. 3. 2012

Poznámka autorky Binoche

Zdroj: Apetit

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDx5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDx5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:yes: moc dobré to bylo, nic nezhořklo ;-)

spagetka: Myslim si, ze pokud se pomerancova kura jen lehce ostrouha, bez te bile duziny pod kurou, tak by to zhorknout nemelo. Me se to nikdy nestalo a to tento recept varim docela casto, celou rodinu zaujala zajimava kombinace chuti.

Pomeranč a houby jsem teda ještě nezkoušela. Bála bych se té kůry, měla jsem nedávno nepříjemnou zkušenost, že mi to zhořklo, ale se šťávou jsem pracovala

Tématické fráze:
kuřecí na houbách, kuře na houbách, kuře na pomerančích recept apetit, kuře na pomeranci diskuze, kuře na pomerančích apetit, babicovy dobroty recept na kuře s platky pomerancu

Suroviny:
stehno kuřecí, cibule, olej olivový, mouka hladká, vývar drůbeží, pomeranče, pomeranče, sherry, žampióny, petrželka, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu