Suroviny pro 15
15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 450 kJ / 5 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,64 g |
Tuky | 298,73 g |
Vláknina | 3,14 g |
Cholesterol | 2,82 g |
Sodík | 1,08 g |
Sůl | 2,24 g |
Sacharidy | 509,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z těsta upečeme dvě placky,když vychladnou,potřeme je krémem z tvarohu, smotáme rolády a dáme na hodinu do lednice.
Krok 2: Zbytek krému rozdělíme do dvou misek. Do jedné přidáme celou malou konzervu mandarinek (bez šťávy),do druhé misky přimícháme čerstvé jahody (250g) na čtvrtky nakrájené.
Krok 3: Rolády nakrájíme na 1cm tlusté plátky.
Krok 4: Formu na plněné dorty vyložíme potr.folií a klademe plátky rolády jeden vedle druhého. pak dáme jeden krém,na ten položíme plátky rolády aby vzniklo dno a na něj dáme druhý krém a na něj zase plátky aby zakryli celý krém.
Krok 5: Přiklopíme,zatížíme a necháme přes noc v lednici.
Krok 6: Druhý den vyklopíme a z marcipánu vytvoříme nožičky, ocásek a hlavičku.
Zveřejněno 7. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Želvička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8O7g
Moje poznámka
Želvička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8O7g
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 13 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 16 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 17 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dědova dršťková polévka
Zuzanka A před 5 hodinami
Špagety v nivě
Routilka před 7 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 7 hodinami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 9 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 10 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 10 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 10 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 10 hodinami
Tématické fráze:
želvička z marcipánu,
jak udělat fialovou barvu,
dort želvička,
želvička,
jak udělat želvu z marcipánu,
roládková želva,
roládková šarlota,
roládová želvička,
želvičky z marcipanu,
želvy z marcipanu,
recept zelvicky,
listové těsto želvička,
želva z modeliny,
roladovy dort s zelvou pro deti,
udělat želvu z marcipánu,
želva z marcipánu postup,
jak se děla želva z marcipanu,
jak udělat fialovou barvu na dort,
dort želva z rolády,
želva sarlota
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
potravinářské barvivo,
máslo,
cukr moučkový,
tvaroh ve vaničce
Komentáře (25)
a souhlasím s čokoládkou...vůbec nevíme, co dnes a denně sníme,obzvlášť při poslední době, kdy je to vůbec katastrofální
Jinak všem mockrát děkuji za hezké komentáře.
Svetlana:Určitě šla, je to vlastně šarlota a tu běžně dělávám do mísy z jenského skla.
Průměr 22cm.
Děkuji
Jaký průměr má mít ta forma prosím?