Suroviny pro 15
15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 450 kJ / 5 366 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 158,64 g |
| Tuky | 298,73 g |
| Vláknina | 3,14 g |
| Cholesterol | 2,82 g |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,24 g |
| Sacharidy | 509,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z těsta upečeme dvě placky,když vychladnou,potřeme je krémem z tvarohu, smotáme rolády a dáme na hodinu do lednice.
Krok 2: Zbytek krému rozdělíme do dvou misek. Do jedné přidáme celou malou konzervu mandarinek (bez šťávy),do druhé misky přimícháme čerstvé jahody (250g) na čtvrtky nakrájené.
Krok 3: Rolády nakrájíme na 1cm tlusté plátky.
Krok 4: Formu na plněné dorty vyložíme potr.folií a klademe plátky rolády jeden vedle druhého. pak dáme jeden krém,na ten položíme plátky rolády aby vzniklo dno a na něj dáme druhý krém a na něj zase plátky aby zakryli celý krém.
Krok 5: Přiklopíme,zatížíme a necháme přes noc v lednici.
Krok 6: Druhý den vyklopíme a z marcipánu vytvoříme nožičky, ocásek a hlavičku.
Zveřejněno 7. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Želvička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8O7g
Moje poznámka
Želvička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8O7g
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 5 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 5 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 6 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 48 minutami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 2 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 3 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 3 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 4 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 5 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 6 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 7 hodinami
Tématické fráze:
želvička z marcipánu,
jak udělat fialovou barvu,
dort želvička,
želvička,
jak udělat želvu z marcipánu,
roládková želva,
roládková šarlota,
roládová želvička,
želvičky z marcipanu,
želvy z marcipanu,
recept zelvicky,
listové těsto želvička,
želva z modeliny,
roladovy dort s zelvou pro deti,
udělat želvu z marcipánu,
želva z marcipánu postup,
jak se děla želva z marcipanu,
jak udělat fialovou barvu na dort,
dort želva z rolády,
želva sarlota
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
potravinářské barvivo,
máslo,
cukr moučkový,
tvaroh ve vaničce
Komentáře (25)
a souhlasím s čokoládkou...vůbec nevíme, co dnes a denně sníme,obzvlášť při poslední době, kdy je to vůbec katastrofální
Jinak všem mockrát děkuji za hezké komentáře.
Svetlana:Určitě šla, je to vlastně šarlota a tu běžně dělávám do mísy z jenského skla.
Průměr 22cm.
Děkuji
Jaký průměr má mít ta forma prosím?