Hovězí závitky s velikonoční nádivkou
Závitky z masa s náplní patří spíše k těm slavnostnějším pokrmům. Můžeme je tak připravit třeba na velikonoční oběd. Do hovězích plátků zabalíme nádivku ze špenátu, uzeného masa a housek. Po upečení k nim budeme mít i lahodný výpek.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 686 kJ / 881 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,71 g |
Tuky | 64,79 g |
Vláknina | 2,75 g |
Cholesterol | 776 mg |
Sodík | 1,92 g |
Sůl | 4,42 g |
Sacharidy | 14,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout, umeleme a z jeho vaření odložíme 200 ml vývaru.
Krok 2: Na kousku másla podusíme špenát a odstavíme.
Krok 3: Nadrobno nakrájené housky, lehce pokapeme vývarem z uzeného masa, přidáme umleté maso, špenát, rozšlehaná vejce, česnek, mletý pepř, sůl a muškátový květ. Promícháme.
Krok 4: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Rozdělíme na ně nádivku, zatočíme a zpevníme párátky nebo převážeme nití.
Krok 5: Dáme do pekáče, poklademe máslem a za stálého podlévání výpekem a vývarem upečeme.
Krok 6: Po upečení odebereme šťávu, kterou zaprášíme moukou a povaříme. Podáme s rýží a zeleninovým salátem.
Zveřejněno 11. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí závitky s velikonoční nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yMx7
Moje poznámka
Hovězí závitky s velikonoční nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yMx7
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 5 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 3 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 5 hodinami
Tématické fráze:
hovězí závitky,
velikonoční hovězí maso,
velikonoční recepty s hovezim masem,
závitek s nádivkou,
nádivka do hovězích závitků,
hovězí maso s nádivkou,
hovězí velikonoční závitek,
závitky s nádivkou,
hovězí zavitky s nadivkou,
velikonoční hovězí maso,
recept veprove maso s nadivkou velikonoce
Suroviny:
maso hovězí,
maso uzené,
houska,
vejce,
špenát listový,
máslo,
mouka hladká,
česnek,
květ muškátový,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (29)
Vieš, mne sa totiž tento recept náramne páči, je z tých "čistých, nepreplácaných", kde cítiš vyváženosť, dobré suroviny...musím ho vyskúšať.
Janča: Někteří celý den pracují a nemají čas na blbiny jako vy
janca: postup autorka napsala.. fotky nejsou podmínkou, fotopostup už vůbec ne.. jestli vám něco není jasné, autorka jistě ráda osvětlí
moc hezké