Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 246 kJ / 1 971 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,23 g |
Tuky | 127,17 g |
Vláknina | 26,20 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 168,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejlépe den předem si králičí maso nakrájíme na kostky a naložíme do soli, oleje a česneku.
Krok 2: Brambory si očistíme a nakrájíme na plátky, stejně tak pórek a cibulku.
Krok 3: Do pekáčku vymazaného sádlem klademe půl nachystaných brambor, které osolíme a opepříme. Na ně 1/2 slaniny, cibule a pórku, maso a zbytek pórku, cibule a slaniny. Nahoru druhou polovinu brambor, které osolíme, opepříme a zalejeme šlehačkou.
Krok 4: Pečeme zakryté v předehřáté troubě 1 hod na 200°C, pak odkryjeme a dopečeme, až zezlátnou.
Zveřejněno 17. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík se šlehačkou a bramborem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EGVk
Moje poznámka
Králík se šlehačkou a bramborem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EGVk
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 11 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 18 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 8 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 11 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 11 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 11 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 12 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 12 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 13 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 14 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 17 hodinami
Tématické fráze:
králík na šlehačce,
pečený králík se šlehačkou,
recepty na králíka,
kralik aja,
recepty z králíka,
králík recepty,
králík ve šlehačce,
kralik peceny s bramborem,
králík pečený se šlehačkou,
králík ája recept,
zapečeny kralik se šlehačkou,
recept na králíka na šlehačce,
králík aja recepty,
peceny kralik na slehacce,
peceny kralik s bramborami,
vykostěný králík s bramborama,
králík zapeceny se slehackou,
pečený králík s bramborem,
recept kralik aja,
pečený králík se se šlehačkou
Suroviny:
králík,
brambory,
šlehačka,
cibule,
slanina anglická,
pórek,
česnek,
sůl,
pepř,
olej,
sádlo
Komentáře (11)
Moc príma bašta,mňam
moc dobře to vypadá