Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecký koláč s tvarohem

Pokud chcete upéct moučník s rebarborou nebo jiným sezónním ovocem, vyzkoušejte tento osvěžující, voňavý, linecký koláč. Kombinaci tenkého těsta, jemné a sladké tvarohové náplně a kyselkavé rebarbory si jistě oblíbíte.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maiia maiia

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min + doba odležení těsta

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, + doba odležení těsta )

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti přibližně 20 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 221 kJ /
6 506 kcal
Bílkoviny156,57 g
Tuky271,64 g
Vláknina34,54 g
Cholesterol 2,01 g
Sodík 741 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy841,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin vypracujeme na vále těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout. Krok 2: Tvaroh utřeme s vejci a 280 g cukru na hladký krém. Dochutíme citronovou kůrou a šťávou. Pokud je tvaroh moc řídký, přidáme trochu vanilkového pudinku. Krok 3: V malém množství vody rozpustíme zbývajících 20 g cukru. Rebarboru oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v cukrové vodě ji podusíme asi 3 minuty. Krok 4: Vyhřejeme troubu na 170 °C. Krok 5: Odleželé těsto rozválíme na plát o něco větší, než je plech. Plech vymažeme, vyložíme těstem, dno propícháme vidličkou a vytvoříme zvýšené okraje. Krok 6: Na připravené těsto nalijeme tvarohový krém a poklademe ho rebarborou. Krok 7: Pečeme ve vyhřáté troubě po dobu asi 35 minut.

TIP: Buchty a koláče z rebarbory

Zveřejněno 16. 6. 2009

Poznámka autorky maiia

Místo rebarbory lze použít jakékoliv ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecký koláč s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y8vg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecký koláč s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y8vg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný a chutný koláč. Mňam

Peču už poněkolikáté a je vynikající . Dělám jej mrizkovy a napln dávám makovo tvarohovou s vlaskymi orechy a prokladam hruskami... říkám mu sezoni podzimní ???????????? ale jde tam dát samozřejmě cokoli :-8

Prášek do pečiva nic ????

ssssssssssssss 12. 4. 2012 17:29
:-K

to vypadá lákavě;-)+1:yes:

díky za fotku, já teď dopekla se švěstkama a do tvarohu přidala zaysanou smetanu, taky skvělé!

Pekla jsem z poloviční dávky v pekáčku, místo rebarbory jsem použila broskve:yes:

Tématické fráze:
kolac s tvarohem, linecké řezy s tvarohem, linecké tvarohové řezy, tvarohovy linecký koláč, linecký koláč, linecky kolac s tvarohem a rebarborou, linecky tvarohový koláč, jahodový koláč s tvarohem, linecký koláč s tvarohem a ovocem, linecký tvarohový řez, linecký koláč s rebarborou, linecký koláč tvarohový, tvarohový linecký koláč s piškotem, piškotový koláč s tvarohem, linecky kolac na plech, tvarohový koláč linecký, linecký koláč s rybízem, linecký koláč s pudinkem, tvarohový koláč s piškotem, linecký koláč s piškotem

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, sůl, tvaroh, rebarbora, cukr krupice, vejce, pudink vanilkový, citron, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu