Velikonoční jidášky
Jidáše by podle tradice neměly chybět na žádném velikonočním stole. Toto lehké, příjemně sladké a voňavé pečivo si ale můžete upéct kdykoli během roku. Třeba s hrnkem kakaa ho děti jistě ocení jako výbornou snídani, a to nejen na Zelený čtvrtek.
Suroviny pro 15 kusů
15kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 251 kJ / 2 928 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,84 g |
| Tuky | 134,84 g |
| Vláknina | 12,30 g |
| Cholesterol | 998 mg |
| Sodík | 621 mg |
| Sůl | 1,49 g |
| Sacharidy | 352,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uděláme kvásek z trochy vlažného mléka, 1 lžičky cukru, droždí a hrubé mouky. Necháme vzejít.
Krok 2: Do prosáté hladké mouky přidáme kvásek, vlažné sádlo, žloutky, vanilkový cukr, práškový cukr, špetku soli, citronovou kůru a zpracujeme na hladké nelepivé těsto.
Krok 3: Necháme kynout asi 30 minut, pak znovu propracujeme a necháme kynout dalších 20 minut.
Krok 4: Z vykynutého těsta uděláme různé tvary a necháme jidášky kynout na plechu asi 15 minut.
Krok 5: Před vložením do trouby je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, sezamem nebo mandlemi.
Krok 6: Pečeme asi 20 minut při 180 °C.
Zveřejněno 31. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční jidášky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9OM4
Moje poznámka
Velikonoční jidášky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9OM4
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Focaccia bez hnětení
Přidáno před 12 hodinami
Hrníčkové řezy s vanilkovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Nakládaný zrající sýr
Přidáno před 13 hodinami
Ořechové vánoční stromečky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 1 hodinou
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 1 hodinou
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 1 hodinou
Tvarohová štola
janatka před 3 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 3 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 5 hodinami
Gnocchi se sýrovou omáčkou
Sima1996 před 6 hodinami
Tématické fráze:
jidášci,
velikonoční jidášci,
jidášek,
jidasci recept,
jidášky tvary,
velikonoční jidáše,
velikonoční recepty,
jak udělat jidáše,
jidáše top recepty,
jidášky-recept,
velikonoční kynute jidašky,
velikonoční jidášek,
top recepty jidase,
velikonoční jidáše recept,
velikonoční dobroty,
jidáše recept,
velikonoční jidášci recept,
velikonoční jidáše se sezamem,
top recepty velikonoční jidaše,
jidášci velikonoční
Suroviny:
mléko,
cukr moučkový,
droždí,
mouka hrubá,
sádlo,
žloutek,
mouka hladká,
sůl,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
vejce,
mák,
semínka sezamová,
mandle
Komentáře (6)