Domácí chlebík
Domácí voňavý chléb s křupavou zlatou kůrkou je čím dál oblíbenější. Příprava není složitá, ale vyžaduje dostatek času. Tento pšeničný chlebík s žitnou moukou kyne 12-18 hodin, ale rozhodně stojí za to čekání.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 748 kJ / 3 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,25 g |
Tuky | 14,13 g |
Vláknina | 44,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 724,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí chlebík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WmYo
Moje poznámka
Domácí chlebík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WmYo
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 4 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 11 minutami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 30 minutami
Rajská omáčka
Jirka6363 před 43 minutami
Drobenka na koláč
david.kroupa před 1 hodinou
Broskvové čatní
RadkaR před 3 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 3 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 4 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 5 hodinami
Tématické fráze:
domácí chlebík,
vecerni chlebik recept,
večerní chlebík,
domácí večerní chlebík,
chlebík,
večerní chleba recept,
recept na večerní chlebík,
domaci chle,
večerní chlebík recepty,
večerní chléb recept,
recept na vecerni chleba,
recept na domácí večerní chlebík,
domácí večerní chléb,
hruška katalog od 22. 9.,
večerní chléb,
domaci chlebik bez kynuti,
domácí chlebík bez hnětení,
domácí večerní chleba,
hnětač těsta pro domácnost,
prima rano hruska
Suroviny:
mouka žitná,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
kmín celý,
sůl,
ocet,
voda,
droždí sušené
Komentáře (56)
Upeceno z dvojite davky, je moc chutny. Dala jsem cely sacek kvasnic- protoze byly uz rok prosle 😂, navic 1 lzicku chleboveho koreni a 3 lzice oleje. Po osmi hodinach krasne nakynute testo. Pekla jsem 40 minut pod poklickou a 45 minut / 200°C bez poklicky. Vzhled a chut je lepsi, nez z pekarny, ta takovou kurku nezvladne. Dalsi chlebik vyzkousim v jinem pomeru mouky - 2x zitna, 1x spaldova, 1x polohruba... Diky za recept!
spagetka:
Pajaja: