Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Katalánské tousty

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 364 kJ /
326 kcal
Bílkoviny9,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy60,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky veky nasucho opečeme v toustovači. Krok 2: Do každého plátku vetřeme půlku rajčete, zůstat by měla jen slupka. Krok 3: Čím vyzrálejší rajče bude, tím se bude lépe roztírat i chutnat. Krok 4: Pak tousty pokapeme olivovým olejem a osolíme. Podáváme k nejrůznějším klobáskám, ančovičkám, sardinkám nebo samotný se sklenkou dobrého vína.

Zveřejněno 22. 5. 2008

Poznámka autorky zizala

Zdroj: TV pořad Pod pokličkou

Já ještě před rajčetem potřu krajíček veky česnekem, nesolím nebo jen minimálně, ale posypu čerstvými bylinkami: bazalkou, oreganem,...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Katalánské tousty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/owA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Katalánské tousty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/owA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vcera jsme mela k veceri a dam tip,ja to nevetrela to rajce ale nejdriv jsme rozpulila rajce a stranou nastrouhala a pak tu stavu vetrela.

Ale posilam bodika fakt moc dobre to bylo

Tondo, ty brďo, jsi zaručeně "fajnšmekr", střihnutý s gurmánem dohromady. Mohl by jsi dělat reklamu- takovou snídani ani Američani nemají.....já jsem přesvědčená, že až mamina přijede z dovolené, že tě vůůůůbec nepozná:-D;-):-D

Recept je výborný, rychlý a velmi chutný. Moje dnešní snídaně. Jen jsem jej trochu vylepšil o čerstvou pálivou klobásu,černé olivy bez pecky a na vršek toustů jsem dal trochu kapary. K pití samozřejmě ranní příděl slivovičky jako prevenci proti všem neduhům.A hned je ten den veselejší.
Tonda - manžel Papriky:-!:yes:;-)

Byli moc dobré podle vašeho receptu!:-p

jednoduché a výborné s domácím rájčátkem :-p, česnek se na to vyloženě hodí :yes:

Vybusna: já jsem se je jako dítě naučila jíst od tatínka právě díky tomu, že mi je osolil. Do té doby se mi z jejich chutě zvedal žaludek. Ale můj muž solená rajčata odmítal, tak jsem si postupně odvykla a už by mi slaná nechutnala. Nejvíc je miluju s hustou zakysankou nebo balkánským sýrem :-))Nebo s čerstvým chlebem a máslem, mňam :-))

co sa tyka paradajok....ani ja ich vobec nesolim...ani v salate, ani na chlebe....strasne mi vadi chut slanych paradajok...

Tématické fráze:
tousty recepty, tousty, tousty v toustovači, tousty recept, recepty tousty, toustovač recepty, recepty na tousty, recept na tousty, recept tousty, recepty toustovač, tousty z toustovace, recepty pro toustovač, recepty do toustovače, příprava toustů, toust recept, tousty v toustovači recepty, chutné tousty, tousty z toustovače recepty, tousty recepty toustovač, recepty z toustovače

Suroviny:
veka, rajče, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu