Suroviny
Porce: věnečků cca 50,větrníků cca17-20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 169 kJ / 1 952 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,97 g |
Tuky | 48,75 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 764 mg |
Sůl | 2,03 g |
Sacharidy | 297,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu s tukem dáme hřát na plotnu. Až se tuk rozpustí, pomalu přisypeme mouku a vymícháme do hladka (stále na plotně).
Krok 2: Necháme zchladnout, přidáme vejce a prášek do pečiva (umixujeme většími vrtulkami).
Krok 3: Hmotu dáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme větrníky.
Krok 4: Dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme do zlatova při 180°C cca 10-15 minut. Troubu neotvíráme!!!
Zveřejněno 11. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Větrníky podle tety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jz6P
Moje poznámka
Větrníky podle tety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jz6P
Nejnovější recepty
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 42 minutami
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninový salát s pekingským zelím
Přidáno před 13 hodinami
Kančí guláš se zelím
Přidáno před 13 hodinami
Zelí s vepřovým masem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vydatná hrachovka
Fitulka před 12 minutami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 1 hodinou
Italské plněné placky
Lucie1001 před 2 hodinami
Helenské rohlíky
Tynaja před 5 hodinami
Zeleninové lečo na zimu
janatka před 5 hodinami
Segedínský guláš
Kajkajak před 10 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 13 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 16 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 17 hodinami
Tématické fráze:
náplň do větrníků,
zakusek větrník,
cukroví větrníky,
cukrářská náplň do větrníků,
zákusky větrníky,
zákusek větrník recept,
větrník zákusek,
cukroví větrníky na plechu,
větrníky napln,
náplně do větrníků,
cukrárské větrníky,
cukroví větrník,
větrnik zakusek recept,
jak se dela vetrnik,
recept větrníku zákusek,
větrníky cukroví,
zákusky větrník,
větrníky zákusky,
cukrarsky vetrnik,
cukroví-větrníky
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
vejce,
prášek do pečiva,
tuk 100%,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr,
aroma,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
poleva cukrářská
Komentáře (12)
A úplně by mi stačila odpověď "ano, dávám jen 62,5 g".
U rcp, který jsi zmiňovala, mě to 1 máslo nezarazilo asi proto, že poměr surovin byl přibližně stejný, jaký znám.
Já to nevážím, dávám od oka - necelý 1/2 l mléka na 1 pudink a cca 150 - 200 g másla a vůbec krém není tekutý.
-------------------------